«Το άλλο που του είπα, ήταν ότι θα μπορούσαν να κατεβάσουν το ρολό και αν ήταν κλέφτης να έρθει στο εδώλιο και να δικαστεί και εκεί μου απάντησε ‘πολλά θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν’. Εγώ μετά είδα το βίντεο και ήταν μια στυγνή δολοφονία. Ποιος αμφιβάλλει γι αυτό;», συμπλήρωσε ο Κωστόπουλος Ευθύμιος.

«Για μένα οι αστυνομικοί είναι διπλά δολοφόνοι, απέκρυψαν στοιχεία, δεν έκαναν καμία έρευνα» καταγγέλλει ο πατέρας του Ζακ. «Έκαναν έρευνα στο τηλέφωνο του γιου μου, του συχωρεμένου και όχι των κατηγορούμενων….Είδα το βίντεο, κάτω το είχαν το παιδί με αίματα και να τον κλωτσοπατάνε. Και πριν λίγους μήνες ένας σκότωσε ένα γατάκι και τώρα είναι μέσα και αυτοί είναι έξω! Πως είναι δυνατόν! Συγγνώμη για την οργή μου αλλά έχω θυμό μέσα για αυτό που συνέβη! Δεν είναι πράγματα αυτά σε μια πολιτισμένη χώρα».

Το προεδρείο ρωτά τον πατέρα, αν ο Ζακ του είχε πει πως κάποιος τον απειλούσε, με εκείνον να απαντά: «Δεν είχα πρόσφατο τηλεφώνημα εκείνες τις ημέρες. Δεν είχε κανένα πρόβλημα είχε τη στήριξη μας στο οικονομικό. Δεν ήταν περιθωριοποιημένο άτομο, δούλευε σε εφημερίδα, έπαιζε σε θέατρο είχε και ένα επίδομα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω χωρίς χρήματα κι εγώ. Ήμουν δίπλα του και το ήξερε. Μια μέρα πριν φύγω, μου είπε να πάμε στα κλαρίνα και πήγαμε. Ήταν χαρούμενος, είχε διάθεση».

Ο κ. Κωστόπουλος ανέφερε ότι ο γιος του ήταν ένας άνθρωπος με κοινωνική ζωή, χαρούμενος, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας που στηριζόταν οικονομικά από την οικογένειά του, «δούλευε σε εφημερίδα, σε εκδοτικό οίκο, δούλευε σε θέατρο, μάλιστα ήταν χαρούμενος γιατί το θέατρο που έπαιζε θα γινόταν και την άλλη χρονιά. Έπαιρνε κάποιο επίδομα ως οροθετικός, εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω χωρίς χρήματα».

Στο παρελθόν, κατά τον μάρτυρα, ο Ζακ είχε δεχτεί επιθέσεις. «Δεν ήταν βίαιος, κάθε άλλο. Όταν μας είπαν ο Ζαχαρίας πήγε και λήστεψε κανείς δεν το πίστεψε. Δήλωνε κατά της βίας και θα ήταν ο ίδιος βίαιος; Δεν στέκει αυτό. Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν. Θα ήταν εδώ και ζωντανός. Πολλά είναι τα γιατί και θα τα δείτε κι εσείς…».