Η ανακοίνωση του νέου πολιτικού φορέα θα γίνει στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που θα δοθεί στην ΕΣΗΕΑ, την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ,  επικεφαλής του όλου εγχειρήματος είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, ενώ η Νέα Μέρα του Χρήστου Ζώη θα υφίσταται ως ξεχωριστό κόμμα, ενταγμένο στον νέο φορέα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Λώρας Ιωάννου για τη Real News, έχει ήδη υπάρξει συμφωνία με το κεντροδεξιό κίνημα «Ελεύθεροι Έλληνες» με επικεφαλής τον Γιώργο Κανάρη, την κεντρογενή «Ισχυρή Ελλάδα» με επικεφαλής τον Γιάννη Καρακασίδη, το «Κίνημα Δανειοληπτών & Θυμάτων της Οικονομικής Κρίσης», ενώ προχωρημένες συζητήσεις υπάρχουν και με δύο εξωκοινοβουλευτικά μεταρρυθμιστικά κόμματα.


Επικοινωνία υπάρχει ακόμη με τους Στρατιωτικούς που αποχώρησαν από τον «Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας», οι οποίοι δημιούργησαν την «Δημοκρατική Παρέμβαση», υπό τον Γιώργο Γερούλη, ενώ από τον ΛΑΟΣ, θετικοί εμφανίζονται οι Γιώργος Κανελλόπουλος και Γιώργος Σαρατσιώτης.

Επαφές έχουν υπάρξει και με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, με τον Β. Πολύδωρα, μάλιστα, να εκτιμά πως οι δικαστικές εκκρεμότητες του πρώην περιφερειάρχη δεν πρόκειται να δημιουργήσουν προβλήματα στην ενασχόλησή του με την πολιτική.

Την ίδια ώρα, καταβάλλονται προσπάθειες για περαιτέρω επαφές με το Στέλιο Παπαθεμελή και τη «Δημοκρατική Αναγέννηση».

Οι Χρ. Ζώης και Β. Πολύδωρας, οι οποίοι γνωρίζονται πολύ καλά, αφού συνυπήρξαν στην κυβέρνηση Καραμανλή, απαντούν στο δίλημμα μηνομόνιο-αντιμνημόνιο, χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα ως κίνηση των «μεταμνημονιακών δυνάμεων».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κάνει μάλιστα λόγο για έναν «πολιτικό αρραβώνα», μια «βάση εκκίνησης για να υποδεχτούμε από πολλές πολιτικές εστίες ανθρώπους που θα συνταχθούν σε μία ευρύτερη κίνηση».