Όπως είπε ο κ. Χόγιερ, μέσα στους στόχους της Τράπεζας είναι η ομαλή ανάπτυξη του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέσα στο πλαίσιο αυτό και η περιφερειακή ανάπτυξη, ώστε να εξαλείφονται τυχόν ανισότητες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κρίσης, σημείωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και παρατήρησε ότι η Ελλάδα είναι εδώ και πολλά χρόνια μέλος της ΕΕ, αφοσιωμένο στους κανόνες της ΕΕ και συμμετέχει ενεργά στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα.
 
Τόνισε ότι για την περίπτωση της Ελλάδας βασικός στόχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του ιδίου ως επικεφαλής είναι να βρίσκεται όσο τον δυνατόν πιο κοντά στη χώρα που μας έχει ανάγκη. Και βεβαίως να έχουμε και την σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μετόχων, που είναι τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων στην κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, γενικότερα, αλλά και η Ελλάδα.
 
Υποδεχόμενος το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υπογράμμισε ότι η τόνωση των επενδύσεων σε καίριους τομείς της Οικονομίας, όπως είναι οι τομείς της καινοτομίας, της προστασίας του Περιβάλλοντος, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των στρατηγικών υποδομών δείχνει τον δρόμο για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά κρίση που μαστίζει την Ευρωζώνη και βεβαίως την Ελλάδα αυτή την περίοδο.
 
Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, χωρίς λύσεις, οι οποίες αφορούν την τόνωση της ρευστότητας, την τόνωση της ζήτησης και επομένως και του πληθωρισμού, που αποτελεί βασικό μέγεθος για την έξοδο από την κρίση, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα, που είναι κοινό μας πρόβλημα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Τράπεζα, της οποίας ηγείται ο κ. Χόγιερ δείχνει το παράδειγμα «και γι΄αυτό τον ευχαριστούμε και εκ μέρους της Ελλάδας για όλες τις προσπάθειες, τις οποίες κάνετε», και παράλληλα τον ευχαρίστησε προσωπικά για την συμβολή του.