Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Υγείας:
 
«Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου που με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το Υπουργείο μελών του ΔΣ) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους, ανακοινώνεται  η παύση του κ. Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου και  η αντικατάσταση του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτή και επί πολλά έτη πρόεδρο των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου»  ο οποίος από το 2007 διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».
 
 
«Να πάψει να λειτουργεί το ΚΕΕΛΠΝΟ σαν παρακράτος, θα παύσουμε όσους πρέπει να παραιτηθούν και δεν το κάνουν», τόνισε ο Πολάκης, ενώ χαρακτήρισε ανεπαρκή τον Θ. Γιαννόπουλο, «από τη στιγμή που δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση». Ξεκαθάρισε πως «εμείς ζητάμε την παραίτηση των 7 από τα 9 μέλη που ορίζει το υπουργείο Υγείας, και θα κάνουμε ανασυγκρότηση. Αυτό θα κάνουμε αν μέχρι Τρίτη – Τετάρτη δεν έχουμε τις παραιτήσεις. Θα τους παύσουμε».
 
Από τη μεριά του, ο Θ. Γιαννόπουλος είχε τονίσει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί. «Προσωπικά δηλώνω ότι δεν θα παραιτηθώ διότι αυτό αποτελεί ένα στοιχείο ηθικής τάξεως. Όλος ο διαγωνισμός έχει τα στοιχεία της ακυρότητας, δεν θέλω όμως εγώ να προκαταλάβω τη δικαιοσύνη», δήλωσε νωρίτερα.