Το 1ο ΓΕΛ Βύρωνα, εκεί που δέχθηκε άγρια επίθεση από ανήλικους ένας 17χρονος μαθητής της Γ’ Λυκείου, βρέθηκε την Πέμπτη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός δήλωσε σχετικά: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά, δεν θα γίνουν δεκτά» ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Παιδείας».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του μαθητή που ξυλοκοπήθηκε, ο νεαρός δέχθηκε χτυπήματα με αιχμηρά αντικείμενα και κόντεψε να χάσει το αριστερό του μάτι.

Η Νίκη Κεραμέως επεσήμανε ότι έχουν ήδη ληφθεί «παιδαγωγικά μέτρα» και ενημέρωσε ότι από το απόγευμα θα βρεθεί στην περιοχή ομάδα ψυχολόγων για να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις λύσεις που θα πρέπει να δοθούν σε βάθος χρόνου, για τις οποίες συνεργάζεται με την αρμόδια υφυπουργό.

Όπως είπε, μια από τις λύσεις είναι ο θεσμός του «Δάσκαλου Εμπιστοσύνης», στον οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά για να ενημερώνουν για τέτοια περιστατικά, προσθέτοντας ότι με τη νέα σχολική χρονιά, θα ενταχθούν και θεματικές σε συγκεκριμένα σχολεία, προκειμένου τα παιδιά να εντρυφήσουν σε έννοιες, όπως ο σεβασμός του ενός στον άλλο, συνύπαρξης και συναρμογής στο κοινωνικό σύνολο.

Στις δηλώσεις της η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα περιστατικά εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς «δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο» και ότι «το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο» απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές.

Σημειώνεται ότι κατά την παραμονή τους στο αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα, μετά το βίαιο επεισόδιο οι φερόμενοι δράστες έβγαλαν selfie και  τις ανέβαζαν στα κοινωνικά δίκτυα, γεγονός που έχει σχολιαστεί αρκετά στα social media.