Πέφτει η «κυβέρνηση» στα Κατεχόμενα λόγω παραίτησης Οζερσάι

Ο Κουντρέτ Οζερσάι, «αντιπρόεδρος» και «υπουργός Εξωτερικών» των κατεχομένων ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από την «συγκυβέρνηση», γεγονός που σημαίνει το τέλος της «κυβέρνησης» του Τουφάν Ερχιουρμάν. Το πρωί της Πέμπτης προγραμματίστηκε η συνάντηση του Ερχιουρμάν με τον Μουσταφά Ακιντζί προκειμένου να του ανακοινώσει τη διάλυση της «κυβέρνησής» του.
|

Όπως μεταδίδει το κυπριακό πρακτορείο (ΚΥΠΕ), επικαλούμενο τουρκοκυπριακά μέσα, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του πολιτικού γραφείου του Κόμματος του Λαού (ΚΛ), ο Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε την απόφαση αποχώρησής του και δήλωσε ότι το αν θα μείνουν στην «αντιπολίτευση» ή αν θα προχωρήσουν σε συνομιλίες για τη δημιουργία άλλης «κυβέρνησης» θα το αποφασίσει το ανώτατο κομματικό όργανο του κόμματος.

Δήλωσε, επίσης, ότι ένας από τους λόγους αποχώρησης από την «κυβέρνηση» είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης με αφορμή την εκμίσθωση «κρατικής γης» από το «υπουργείο δημοσιονομικών».  Την Τετάρτη είχε προηγηθεί η παραίτηση του Σερντάρ Ντεκτάς, προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, ενός από τα 4 κόμματα της τετρακομματικής «κυβέρνησης», από τον οποίο ο Οζερσάι είχε ζητήσει ακύρωση της  εκμίσθωσης γης από τον Σερντάρ Ντενκτάς στον γιο του, για την ίδρυση πανεπιστημίου με την ονομασία «Ραούφ Ντενκτάς».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις