Τα μέλη που συμμετείχαν στο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού ήταν η διευθύντρια του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού, η κοινωνική λειτουργός και η αναπληρώτρια εισαγγελέας. 
 
Στο θέμα του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης αδειών σε κατάδικους επανεξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού με αφορμή την υπόθεση του Χρ. Ξηρού. 
 
Ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε πως «το ευεργέτημα της άδειας των κρατουμένων, που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς σωφρονιστικούς κανόνες και τον Σωφρονιστικό Κώδικά μας, δεν μπορεί να μετατρέπεται σε μέσο αμφισβήτησης των θεσμών της χώρας και υπονόμευσης της αντεγκληματικής πολιτικής της.
 
» Επανεξετάζουμε το όλο νομοθετικό πλαίσιο χορήγησης αδειών σε κατάδικους και ειδικά της συγκεκριμένης κατηγορίας κρατουμένων».
 

Πρόβλημα τρομοκρατίας

 
«Η χώρα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας. Και δυστυχώς δεν έχει πρόβλημα μόνο εισαγόμενης τρομοκρατίας, όπως άλλες χώρες, έχει μεγάλο πρόβλημα και εγχώριας τρομοκρατίας» ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον δέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Ο κ. Δένδιας ανέφερε, επίσης, ότι ξεκίνησε άσχημα η χρονιά και «σήμερα έχουμε το δυσάρεστο αυτό περιστατικό» και σημείωσε πως η Ελληνική Αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της.
 
«Έχει οδηγήσει στη Δικαιοσύνη δεκάδες τρομοκράτες τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, πρέπει να πω, αρκετοί από αυτούς, αυτήν τη στιγμή είναι ελεύθεροι. Και έχουμε και σήμερα το πολύ δυσάρεστο περιστατικό με τον αδειοδοτηθέντα καταδικασθέντα για την τρομοκρατία. Ειλικρινά, είναι ιδιαίτερα στενάχωρο.»
 
Ο Πρόεδρος παρατήρησε ότι το αίσθημα ασφαλείας είναι σημαντικό στοιχείο και συμφώνησε με την αναφορά του κ. Δένδια πως «οι σφαίρες των τρομοκρατών απευθύνονται κατά των ανέργων στην πραγματικότητα, περισσότερο απ’ όλα βλάπτουν αυτούς» και προσέθεσε: «Εκεί να στραφεί η προσπάθεια. Να χτυπήσουμε την ανεργία, να χτυπήσουμε όλα αυτά τα οποία έχουν οδηγήσει στην παρούσα κρίση. Εάν υπάρχει τρομοκρατία είμαστε αδύναμοι».
 
Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο για θέματα της αρμοδιότητάς του και για τα θέματα τρομοκρατίας, επαναλαμβάνοντας: «Η τρομοκρατία, και μάλιστα η εσωτερική τρομοκρατία, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Χρειάζεται όμως δύο παραμέτρους: Το πρώτο είναι η απόλυτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς παρενθέσεις, και το δεύτερο, είναι η εκτέλεση από όλους τους πολιτειακούς παράγοντες του θεσμικού τους ρόλου. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε.»
 
Σε ερώτηση σχετική με την υπόθεση Ξηρού, ο κ. Δένδιας είπε: «Θα μου επιτρέψετε να μην σας κάνω δήλωση. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, αν θέλετε, θα σας πω το εξής: Τους όρους αποφυλάκισης ή άδειας τους προβλέπει ο νόμος. Ο εισαγγελικός λειτουργός και το Συμβούλιο το συγκεκριμένο ορίζει ρητά, αλλιώς δεν δίδεται άδεια, ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι ύποπτος φυγής και επίσης ότι δεν είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Άρα δεν υπάρχει το νομοθετικό και το θεσμικό πλαίσιο το οποίο επιτρέπει την παρακολούθησή του».
 

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες

 
Χωρίς αποτέλεσμα διεξάγονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 56χρονου Χριστόδουλου Ξηρού.
 
Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, όπου διαμένουν συγγενικά πρόσωπα του 56χρονου ισοβίτη, ο οποίος παραβίασε τους όρους της άδειας που του δόθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού και δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενείς του είπαν στους αστυνομικούς ότι δεν επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους και δεν γνωρίζουν που βρίσκεται ο 56χρονος, ο οποίος τους επισκέφθηκε με την ευκαιρία των εορτών.