Εντωμεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότι η Α. Μέρκελ, αλλά και ο Α. Τσίπρας, επιθυμούν να έχουν απευθείας επικοινωνία, χωρίς ενδιάμεσους διαύλους, έτσι ώστε να μπορέσει να βρεθεί λύση, αναφερόμενος στην πρόσκληση της καγκελαρίου προς τον έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Βερολίνο. 

«Πιστεύουμε ότι θα είναι συνάντηση ουσίας και όχι συνάντηση επικοινωνιακή» τόνισε ο Γ. Σακελλαρίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ ως προς την ατζέντα της συνάντησης, που ορίστηκε για τις 23 Μαρτίου, είπε: 

«Τα ζητήματα που θα βάλουμε και στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά και στη συνάντηση στο Βερολίνο με την κ. Μέρκελ, έχουν να κάνουν από τη μία πλευρά στην επιμονή μας στην υλοποίηση της απόφασης της 20ής Φλεβάρη του Eurogroup, όπως αυτή προέβλεπε σειρά από μεταρρυθμίσεις, οι οποίες στην ουσία θα δημιουργούσαν μεταβατικό στάδιο από την εποχή του μνημονίου σε νέα μετα-μνημονιακή εποχή και, ταυτόχρονα, θα τεθούν και τα ζητήματα της ρευστότητας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

«Θα θέσουμε όλα τα σοβαρά ζητήματα, τα οποία υπάρχουν και αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός -όχι μόνο τους τελευταίους μήνες, αλλά τα τελευταία χρόνια. Θα εκθέσουμε την κατάσταση, όπως έχει στην πραγματικότητά της, και στο επίπεδο το οικονομικό και στο επίπεδο το κοινωνικό στην Ελλάδα, και θα επιμείνουμε στην απόφαση της 20ής Φλεβάρη του Eurogroup και στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που θέλει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε να προχωρήσουμε μπροστά και να πάρει μια ανάσα και ο ελληνικός λαός και η ελληνική οικονομία» πρόσθεσε.

Το παράδειγμα Κύπρου απορρίπτεται

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τα σενάρια περί πιθανής πρότασης από το Βερολίνο να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Κύπρου, με κούρεμα των καταθέσεων ιδιωτών. 

«Σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα, ούτε από την ελληνική πλευρά, ούτε από τη γερμανική. Η γερμανική κυβέρνηση έχει διαψεύσει τέτοιου τύπου σενάρια για την Ελλάδα και σε καμία περίπτωση φυσικά η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ήταν διατεθειμένη ούτε καν να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο» ξεκαθάρισε.

«Δεν πρέπει να αναπαράγονται τέτοιου τύπου δημοσιεύματα, ειδικά σε μια στιγμή που το τραπεζικό σύστημα είναι διασφαλισμένο και σταθεροποιημένο» υπογράμμισε.