Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η καταιγίδα αυξήθηκε λόγω «μετεωρολογικής βόμβας», όπως ονομάζεται το φαινόμενο, και χαρακτηρίζεται από μεγάλη πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης.
 
Θύματα της καταιγίδας, ένα αγόρι έξι ετών από τη Βιργινία, όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο δωμάτιο του την ώρα που κοιμόταν, ένας άνδρας 44 ετών, που παρομοίως ένα δέντρο έπεσε πάνω στο φορτηγό του. Κοντά στην Βαλτιμόρη, στην ανατολική ακτή, μια 77χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν χτυπήθηκε από ένα μεγάλο κλαδί δέντρου. Πτώση δέντρου ήταν πιθανότατα η αιτία θανάτου ενός ακόμα μικρού αγοριού 11 ετών στο Πάτναμ Βάλεϊ, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης κι ενός 70χρονου στο Ρόουν Άιλαντ.
 
Επίσης διεκόπη η παραγωγή ηλεκτρικοί ρεύματος σε σχεδόν 1,7 εκατομμύρια υπηρεσίες στις ΗΠΑ με τις περισσότερες διακοπές να σημειώνονται στην Βιρτζίνια, στο Μέριλαντ, στο Οχάιο, στο Μίσιγκαν και στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.
 
Το ύψος του χιονιού σε μέρη του βόρειου τμήματος της Νέας Υόρκης και της βορειοανατολικής Πενσυλβάνιας έφτασε έως τα 46 εκατοστά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Accuweather.
 
Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στις συγκοινωνίες από την περιοχή του Μέσου Ατλαντικού έως την Νέα Αγγλία, με περισσότερο από το ένα τέταρτο των πτήσεων προς και από των τριών κύριων αεροδρομίων της Νέας Υόρκης και του αεροδρομίου της Βοστόνης να ακυρώνονται.