Η επίθεση σημειώθηκε το 2009, σε διαδήλωση για την πρώτη επέτειο μνήμης της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Συνεχή είναι τα ψηφίσματα και οι ανακοινώσεις που ζητούν να αποδωθεί δικαιοσύνη για τη βάρβαρη επίθεση, με αφορμή τη δίκη που θα γίνει τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου.

Το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αθήνας καλεί «να δικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του βαρύτατου τραυματισμού της A. Kουτσουμπού».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «Σχεδόν πέντε χρόνια μετά και λίγο πριν την παραγραφή, καλείται να εκδικαστεί, ως τροχαίο ατύχημα, στο Πλημμελειοδικείο Αθήνας, η υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού της Aγγελικής Kουτσουμπού από τον αστυνομικό της ομάδας ΔEΛTA Θ. Ποιμενίδη. 

Τον Δεκέμβριο του 2009, στη διάρκεια της διαδήλωσης δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, στην πρώτη επέτειο μνήμης από τη δολοφονία του μαθητή Α. Γρηγορόπουλου, ομάδα της αστυνομικής δύναμης ΔΕΛΤΑ εμβολίζει την διαδήλωση στο ύψος της πλατείας Συντάγματος. Δεκάδες ήταν οι τραυματίες και οι συλληφθέντες.

Σοβαρότερα τραυματίστηκε η Aγγελική Kουτσουμπού, στέλεχος του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (EEK) και αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα. Από το κτύπημα της μοτοσικλέτας και το ρόπαλο του συνοδηγού αστυνομικού παρ’ ολίγο να χάσει τη ζωή της.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κώμα, όπου διαγνώστηκε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδής αιμορραγία, θλάση εγκεφάλου, ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς, συντριπτικό κάταγμα αριστερής κλείδας και σπάσιμο όλων των εμπρόσθιων αριστερών πλευρών.

H απόπειρα των κρατικών αρχών και των κυβερνήσεων να θάψουν και εν συνεχεία να υποβιβάσουν την βάρβαρη, δολοφονικού τύπου επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών σε τροχαίο ατύχημα, δεν πρέπει να περάσει. Απαιτούμε να δικαστεί ο αστυνομικός Θ. Ποιμενίδης και όλοι οι φυσικοί αυτουργοί του βαρύτατου τραυματισμού της Aγγελικής Kουτσουμπού. Να δικαστούν οι ηθικοί αυτουργοί και πολιτικά υπεύθυνοι της βάρβαρης καταστολής». 

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, αναφέρει: «Tο αίτημα για την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης και του βαρύτατου τραυματισμού της Αγγελικής και των άλλων διαδηλωτών, μαζί με την απαίτηση να αθωωθούν όλοι οι συλληφθέντες διαδηλωτές που σύρονται στα δικαστήρια πρέπει να γίνει αίτημα όλης της αριστεράς και κάθε αγωνιστή».