Σε συνέντευξή του στο Mega, ο Ευ Βενιζέλος σημείωσε ότι η προκλητική αφέλεια του  Γκαλμπρέιθ συναντά την πονηριά, ενώ για τον Γ.Βαρουφάκη σχολίασε: «Είναι άλλο να έχει κανείς εναλλακτικό σχέδιο για έξωθεν απειλές και άλλο το plan B ή plan X να είναι αυτό που πραγματικά επιδιώκεις».

Παράλληλα, σχολίασε ότι οι ευθύνες ανήκουν στον πρωθυπουργό, καθώς «ήταν επιλογή του κ. Τσίπρα να οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα. Ο κ. Βαρουφάκης ήταν επιλογή του κ. Τσίπρα».

«Με την ίδια ευκολία που τον έκανε υπουργό, με την ίδια ευκολία τον έβγαλε», σχολίασε τονίζοντας: «Η ενοχοποίηση Βαρουφάκη είναι ασπίδα για τις τεράστιες ευθύνες της πραγματικής ηγετικής ομάδας». 

Την επέτειο του ΟΧΙ η τρόικα εσωτερικού τελεί υπό σύγχυση, σημείωσε χθες ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας μέσω τουίτερ, σε δηλώσεις υπουργών, αλλά και σε δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τους χειρισμούς του και σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές επί των ημερών του. 

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει την ενημέρωση»

Σχετικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση δεν είχε δικαίωμα να παρακάμψει το ΕΣΡ, ούτε και να περιορίσει τον αριθμό των αδειών σε τέσσερις.

«Η κυβέρνηση το κάνει για να ελέγξει την ενημέρωση» σημείωσε. «Θα πρέπει να ελεγχθούν και οι νέοι διεκδικητές για να δούμε και την πίσω… όψη, όπως συμβαίνει όταν κάποιος ανεβαίνει στη σκάλα» συνέχισε, προβλέποντας «θεσμική κρίση».

«Δεν είναι πόλεμος με τη διαπλοκή να κλείσουν οι σταθμοί που δεν είναι αρεστοί στην κυβέρνηση» πρόσθεσε, «όποιος θέλει να βάλει και να χάσει λεφτά πρέπει να εξηγήσει το γιατί» σημείωσε. Μίλησε μάλιστα για επαφές συμφερόντων και κυβερνητικής εξουσίας που γίνονται και νομοθετικές παρεμβάσεις.

«Δήθεν η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο»

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι η ψήφος στα 17 σημαίνει ότι αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές και πολίτες 16 ετών, ρύθμιση που χρειάζεται απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών για να εφαρμοστεί.

Σχολίασε ως «δήθεν» την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που υποχρεώνει την αντιπολίτευση να αρνηθεί τώρα και να δώσει λύση μετά τις εκλογές, ώστε να μην εφαρμοστεί ο εκλογικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ.