Περισσότερες από 270 σχολικές μονάδες (Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) σε όλη τη χώρα είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους σε σχολεία. Διαβάστε εδώ σχετική λίστα που έχει δοθεί στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Θ. Εξαδάκτυλος, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 πως το άνοιγμα των σχολείων έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας. «Στις 11 Ιανουαρίου άνοιξαν τα σχολεία, στις 25 βλέπουμε αύξηση και την 1η  Φεβρουαρίου προστίθεται και η κινητικότητα του εμπορίου. Είναι σαφές ότι το άνοιγμα των σχολείων αύξησε τα κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το σενάριο επιβολής «σκληρού» lockdown, δήλωσε ότι δεν θα δώσει οριστική λύση στην εξάπλωση της πανδημίας. «Δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι αν κάνουμε κάτι πολύ σκληρό μετά δε θα έχουμε πρόβλημα. Όσο διαρκεί η πανδημία και δεν είμαστε εμβολιασμένοι, θα έχουμε πρόβλημα».

Παράλληλα, δήλωσε πως αν οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων συνεχίζουν να αυξάνονται, η Επιτροπή θα εισηγηθεί νέα μέτρα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως αναφέρεται σε «δραστηριότητες που έχουν πρόσφατα επανεκκινήσει και θα πρέπει να γυρίσουν πίσω».

https://www.youtube.com/watch?v=mv6KCi0qqV0