Τον θάνατο μίας γυναίκας από το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού συζύγου της καταγράφει το αστυνομικό ρεπορτάζ των συστημικών μέσων ενημέρωσης, με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να μεταφέρει πως πρόκειται για ατύχημα. Σύμφωνα με «Τα Νέα» που μεταφέρουν αστυνομικές πηγές, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το όπλο του 43χρονου αστυνομικού φέρεται να εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα τον θάνατο της 41χρονης συζύγου του.

Κατά τις πληροφορίες που μεταδίδει το newsit.gr, το περιστατικό συνέβη «κατά την τυπική διαδικασία ασφάλισής του, καθώς παρέμενε μία σφαίρα στη θαλάμη», ενώ πρόκειται για ανθυπαστονόμο. Όπως αναφέρεται, η σφαίρα χτύπησε τη γυναίκα στον ώμο, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να υποκύψει στο τραύμα. Αξίζει να σημειωθεί πως το δημοσίευμα περιλαμβάνει και αναφορές αστυνομικών «πρώτης γραμμής», που υποστηρίζουν πως «ακόμη και όταν αφαιρούν τη δεσμίδα, μία σφαίρα παραμένει πάντα στη θαλάμη».

Επίσης, το ίδιο λεπτομερές δημοσίευμα αναφέρει πως «κατά τραγικό τρόπο, αυτό συνέβη και τούτη τη φορά όταν ο ανθυπαστυνόμος επιχείρησε να ασφαλίσει το υπηρεσιακό του πιστόλι σε ένα μεταλλικό κουτί, αλλά η μοιραία σφαίρα στη θαλάμη και η κακιά στιγμή έφεραν αυτή την τραγική κατάληξη».

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, είναι πως ο αστυνομικός είπε στους συναδέλφους του πως είχε πάρει μαζί του από την υπηρεσία του το όπλο, για την περίπτωση που το χρειαζόταν, λόγω της επιφυλακής για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σημειώνεται πάντως πως, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο αστυνομικός υπηρετεί στο Αρχηγείο, και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Προσωπικού, ενώ αναφορικά με τις συνθήκες του ατυχήματος, η εφημερίδα μεταφέρει πληροφορίες που θέλουν τον αστυνομικό να καθάριζε το όπλο του -το οποίο αναφέρεται πως συνήθως είχε εκτός σπιτιού- την ώρα που συνέβη το τραγικό περιστατικό, και πως την ώρα που το γέμιζε αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της γυναίκας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, την Κυριακή θα οδηγηθεί στο εισαγγελέα του Πειραιά, ενώ το ζευγάρι έχει ένα 12χρονο παιδί, το οποίο την ώρα του περιστατικού φέρεται να βρισκόταν σε διπλανό χώρο.

Σημειώνεται τέλος πως αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό εκπυρσοκρότησης υπηρεσιακού όπλου αστυνομικού με νεκρό μέσα σε διάστημα λιγότερο από έναν μήνα, καθώς μόλις στις 25 Οκτωβρίου στο Πέραμα, ένας 25χρονος αστυνομικός έπεσε νεκρός από σφαίρα του υπηρεσιακού όπλου του 21χρονου αδελφού του, ο οποίος είναι αστυνομικός. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τότε, ο 21χρονος «περιεργαζόταν το υπηρεσιακό του όπλο, που νόμιζε ότι ήταν άδεια, και αυτό εκπυρσοκρότησε».