Παραιτήθηκε την Παρασκευή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμος Θωμάς, για να αναλάβει θέση στο πλευρό του Επιτρόπου Οικονομίας της Κομισιόν, Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο τεχνοκράτης θα αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης (DG TAXUD), μετά από απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, αφού έχει συμπληρώσει έναν χρόνο θητείας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία και τιμή για τη χώρα μας, η επιλογή ενός Έλληνα σε μια τόσο σημαντική θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό τον Επίτροπο Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι» σχολίασε την εξέλιξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Η συμμετοχή του Γ. Θωμά στην κυβέρνηση, το καλοκαίρι του 2019, είχε προβληθεί ως μεγάλη επιτυχία, καθώς ο τεχνοκράτης έχει μακρά πορεία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με κορυφαία στιγμή του τη θητεία στο πλευρά του πρώην Επιτρόπου, Χοακίν Αλμούνια, με τον Τύπο της εποχής να τον προβάλει ως τον άνθρωπο που έπεισε τον Αλμούνια να δεχθεί τις λογιστικές ακροβασίες των Ελλήνων υπουργών Οικονομικών στο παρά ένα της χρεωκοπίας, των Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Παπαθανασίου.