Την Παρασκευή έχασε τη ζωή του εργαζόμενος στο αεροδρόμιο της Σάμου. Υπέστη καρδιακή ανακοπή και κατέληξε, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να του παρασχεθούν ιατρικές βοήθειες, καθώς η Fraport που έχει στα χέρια της την ιδιοκτησία του αεροδρομίου δεν έχει φροντίσει να υπάρχει γιατρός σε 24ωρη βάση.

Σημειώνεται ότι στις υπηρεσίες του αεροδρομίου εργάζονται εκατοντάδες άνθρωποι, ενώ ιδίως τους θερινούς μήνες χιλιάδες επισκέπτες περνούν από το αεροδρόμιο. Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Σάμου υπογραμμίζει πως «η πρόληψη και η ασφάλεια για τις μεγάλες επιχειρήσεις είναι κόστος και η ανθρώπινη ζωή αναλώσιμη» και ζητά εξηγήσεις από κράτος και εταιρία.

Απαιτούν να υπάρξει η αναγκαία μέριμνα για την οικογένειά του άτυχου εργαζόμενου και να προσληφθούν άμεσα γιατροί στο χώρο του αεροδρομίου, ώστε να υπάρχει 24ωρη, καθημερινή κάλυψη και να δημιουργηθεί εξοπλισμένο ιατρείο με όλα τα απαραίτητα για τις ανάγκες εργαζομένων και επιβατών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ακόμη ένας εργαζόμενος έσβησε απροστάτευτος επειδή η πρόληψη και η ασφάλεια για τις μεγάλες επιχειρήσεις είναι κόστος και η ανθρώπινη ζωή αναλώσιμη. Ευθύνη  έχει και η κυβέρνηση που δεν λογαριάζει τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων. Έχει αφήσει ολόκληρο νομό χωρίς Τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας αφού οι περικοπές σε δημόσιες υπηρεσίες και τα οργανογράμματά της … δεν το προβλέπουν, ενώ μετακίνησε πριν λίγους μήνες το μοναδικό Επιθεωρητή που ήταν στο νησί, αφήνοντας μικρούς και κυρίως μεγάλους εργασιακούς χώρους χωρίς τον παραμικρό έλεγχο.

Οι νόμοι για την υγιεινή, την ασφάλεια και τους γιατρούς εργασίας στους χώρους δουλειάς δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας, ενώ τις περισσότερες φορές δεν εφαρμόζονται καν γιατί είναι κόστος για τους εργοδότες. Τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και με τους νόμους που ψηφίζουν κάνουν τους εργασιακούς χώρους ζούγκλα και στο ζήτημα αυτό.

Η διοίκηση του Σωματείου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του συναδέλφου, ενώ απαιτεί και διεκδικεί από την εταιρεία και το κράτος:

– Να υπάρξει η αναγκαία μέριμνα για την οικογένειά του.

– Άμεσα να προσληφθούν γιατροί στο χώρο του αεροδρομίου ώστε να υπάρχει 24ωρη, καθημερινή κάλυψη και να δημιουργηθεί εξοπλισμένο ιατρείο με όλα τα απαραίτητα για τις ανάγκες εργαζομένων και επιβατών.

– Μέτρα και μέσα υγιεινής και ασφάλειας στο εργοτάξιο του αεροδρομίου.

– Να διενεργηθούν έλεγχοι και να παρθούν μέτρα τόσο για το αεροδρόμιο Σάμου όσο και για άλλους μεγάλους χώρους εργασίας όπως π.χ. τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τα ξενοδοχεία, τη ΔΕΗ, τα πλοία της γραμμής κ.λπ.

– Άμεσα να στελεχωθεί Τμήμα Επιθεώρησης Υγιεινής και Ασφάλεια στο νησί.

– Το Σωματείο καλεί τους συναδέλφους μαζί να παλέψουμε για την υγεία και την ασφάλεια όλων μας, διεκδίκηση που έχει στην πρώτη γραμμή της πάλης του γιατί αφορά την ίδια τη ζωή μας στους εργασιακούς χώρους.