Ο Παναγιωτακόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Τρίτης στο νοσοκομείο Αττικό και μετά από επιπλοκή που παρουσίασε χρόνιο καρδιακό πρόβλημα το οποίο τον ταλαιπωρούσε.

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 στην ΤΟ Κυψέλης. Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ ΑΒΣΠ. Το 1978 ήταν μέλος της Επιτροπής Νεολαίας. Το 1981 Αναπληρωτής Γραμματέας της Επιτροπής Κινητοποιήσεων, ενώ από το 1982 μέχρι το 1996 ήταν γραμματέας της επιτροπής κινητοποιήσεων.

Στην ιστορία και στη συνείδηση της κοινωνίας ωστόσο καταγράφηκε ως ο «μέγας συγκεντρωσιάρχης» του ΠΑΣΟΚ καθώς ήταν εκείνος που φρόντιζε πάντα και με κάθε τρόπο να είναι κατάμεστες οι πλατείες στην οποίες μιλούσε ο ιστορικός του ιδρυτής, ακόμη και την εποχή που το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην κάμψη του, εν μέσω μεγάλων σκανδάλων.

Ταυτόχρονα, και από το 1984 μέχρι 2005 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Το 1999 ήταν Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού. Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (3-6 Μάρτη του 2013) εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, διαφωνώντας με τις τότε επιλογές της ηγεσίας του κόμματος αποχώρησε από το κόμμα.