Ο Γάλλος πολιτικός ξεκαθάρισε τη θέση του υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και καταδίκασε τη στάση ορισμένων συντηρητικών της ΕΕ που θέτουν υπό αμφισβήτηση τα μέτρα ελάφρυνσής του. «Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναμεταδίδει τη συζήτηση των συντηρητικών από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που ανακοινώθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου», αναφέρει σε δήλωσή του ο Πιέρ Λοράν.

«Είναι μία πολιτική κίνηση για να τιμωρηθεί η ελληνική κυβέρνηση για τα μέτρα που πήρε για 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους και για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά Βορείου Αιγαίου», επισημαίνει ο κ. Λοράν και τονίζει:

«Καταδικάζω τον νέο εκβιασμό ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση. Οι συντηρητικοί κύκλοι, σε παραβίαση όλων των συμφωνιών, εξακολουθούν να μην δέχονται ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ξεφύγει από την ατελείωτη λιτότητα που της έχει επιβληθεί».

«Είναι ντροπή για την Ευρώπη. Αυτή η κατεύθυνση θα αναζωπυρώσει την τάση για επικράτηση εθνικιστικών ομάδων και πολιτικών που παρατηρούνται παντού στην Ευρώπη», επισημαίνει ακόμη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Αρκετά με τον εκβιασμό! Αρκετά με την πίεση! Αρκετά με τον εξευτελισμό!», καταλήγει ο κ. Λοράν.

Νωρίτερα, επίθεση στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε εξαπολύσει και ο συμπρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ, με αφορμή την αντίδρασή του στις κοινωνικές παροχές Τσίπρα, λέγοντας πως είναι αποκρουστικό το πώς αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.