Στην ανακοίνωση αυτή προέβη το Σάββατο ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, στη διάρκεια της διάσκεψης για την ασφάλεια που διεξάγεται στο Μπαχρέιν.
 
Οι ΗΠΑ «δεν προτίθενται να τροποποιήσουν τον αριθμό αυτό στην περιοχή» τόνισε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, ο οποίος απαρίθμησε τις αμερικανικές δυνάμεις που θα παραμείνουν ανεπτυγμένες στην περιοχή.
 


Χερσαία, αεροπορική και ναυτική παρουσία
 

«Έχουμε χερσαία, αεροπορική και ναυτική παρουσία με περισσότερους από 35.000 άντρες στον Κόλπο και στην ακριβώς γύρω από αυτόν περιοχή» είπε.
 
Διευκρίνισε, επίσης, ότι οι δυνάμεις αυτές αριθμούν 10.000 στρατιώτες με τεθωρακισμένα οχήματα, ελικόπτερα Απάτσι, περί τα 40 πολεμικά πλοία και αεροπλανοφόρα, πυραυλικά αμυντικά συστήματα, προηγμένης τεχνολογίας ραντάρ, μη επανδρωμένα αεροσκάφη για αποστολές παρακολούθησης, αλλά και στρατιωτικά αεροσκάφη που μπορούν ανά πάσα στιγμή να πραγματοποιήσουν επιχείρηση.
 
«Αναπτύξαμε τα πιο σύγχρονα στρατιωτικά μας αεροσκάφη στην περιοχή, κυρίως τα F-22, για να διασφαλιστεί ότι μπορούμε να απαντήσουμε ταχύτατα σε κάθε ενδεχόμενο» επισήμανε.
 
«Αν προσθέσουμε τα μοναδικά πολεμοφόδιά μας, κανένας στόχος δεν είναι εκτός του βεληνεκούς μας» κατέληξε, αναφερόμενος στα «bunker buster», τις βόμβες διάτρησης ισχυρά προστατευμένων στόχων που βρίσκονται θαμμένοι στη γη.