Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η Γιάννα Αγγελοπούλου ρωτήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τις κατηγορίες που έχουν  ειπωθεί για κατασπατάληση χρημάτων που οδήγησαν στη χρεοκοπία της χώρας λίγα χρόνια μετά, η Γ. Αγγελοπούλου ισχυρίστηκε ότι ψεύδονται όσοι επικαλούνται τους Αγώνες για τη χρεοκοπία, καθώς ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βρήκε 135 εκατομμύρια κέρδος από τον προϋπολογισμό ύψους δύο δισεκατομμυρίων που είχε στα χέρια της η αρμόδια επιτροπή διοργάνωσης.

«Οι Ολυμπιακοί του 2004 δεν χρεοκόπησαν τη χώρα, είναι λάθος, είναι ψέμα. Οι Αγώνες πέτυχαν, αφήσαμε 135 εκατομμύρια στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Για τα υπόλοιπα ρωτήστε τις κυβερνήσεις που ήταν υπεύθυνες. Παραδώσαμε έργο στην ώρα του, από τους 150.000 εθελοντές δεν ζήτησε κανείς να διοριστεί. Εγώ έκανα τη δουλειά μου και μετά με έστειλαν σπίτι μου. Δεν υπάρχουν λογικές εξηγήσεις για όλα τα πράγματα η λάμψη ήταν η Ελλάδα και όχι η Γιάννα. Αυτό που με πόνεσε ήταν ότι χάσαμε όλη αυτή την υπεραξία που είχαμε προσπαθήσει όλοι να πετύχουμε».

Σηκώνει σημαία η «Ελλάδα 2021» της Γ. Αγγελοπούλου

Ερωτηθείσα για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις που ρημάζουν η Γ. Αγγελοπούλου δήλωσε πως «χάθηκε και ο μόχθος της Ελλάδας να δείξει ότι είναι μια πραγματικά σύγχρονη χώρα» και πρόσθεσε πως ευθύνονται οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν, λέγοντας χαρακτηριστικά «μη ρωτάτε εμένα, εγώ έκανα τη δουλειά μου και μετά πήγα σπίτι μου».

Σχετικά με την επιτροπή «Ελλάδα 2021», τόνισε ότι ως επικεφαλής θεωρεί πως πρόκειται για «άσκηση προετοιμασίας για το ποια θα είναι η ποιότητα της ζωής μας από εδώ και εμπρός», ενώ ισχυρίστηκε πως έχει δεσμευθεί ότι δεν θα πάρει δημόσιους οικονομικούς πόρους για το κράτος.

«Δεν έχουμε στο μυαλό μας ούτε φαραωνικά έργα ούτε εθνικές απόψεις οι οποίες να θέλουν να περάσουν πάνω από άλλες απόψεις. Σκοπός είναι να κάνουμε τον κόσμο να θυμηθεί, να στοχαστεί ή να μάθει για πρώτη φορά την πλευρά των γεγονότων της πραγματικής γενναιότητας και αυτοθυσίας, να δοθούν τα πάντα για την πατρίδα για την ελευθερία. Το πιο σημαντικό, να μας βοηθήσουν να δούμε που είμαστε, τί θέλουμε να πετύχουμε. Θέλουμε να είμαστε οι μίζεροι και κατατρεγμένοι ή θεωρούμε ότι έχουμε τα στοιχεία και τις δυνατότητες ακόμα και να υπερέχουμε; Είναι μια άσκηση προετοιμασίας για το ποια θα είναι η ποιότητα της ζωής μας από εδώ και μπρος. Οι επαίτες, ή αυτοί που πραγματικά έχουμε πολλά στα χέρια μας για να κάνουμε πράγματα».