Δημοσιεύτηκαν σήμερα τα πρόσωπα που είναι πιθανότερο να τοποθετηθούν σε θέσεις – κλειδιά του κρατικού μηχανισμού. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» κάποια από τα πρόσωπα που αποτελούν επιλογές της κυβέρνησης φαίνεται να έχουν ήδη κλειδώσει ενώ παραμένουν αδημοσίευτα τα ονόματα των τεσσάρων ηγετικών στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού αλλά άγνωστα παραμένουν ακόμα τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν στην κεφαλή του ΑΠΕ και της ΕΡΤ.

Όσο αφορά την Αττικό Μετρό ο Νίκος Ταχιάος είναι επιβεβαιωμένα ο νέος πρόεδρος. Υπενθυμίζεται ότι ήταν υποψήφιος Δήμαρχος και έπειτα βουλευτής στη Θεσσαλονίκη με τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο δεν κατόρθωσε να εκλεγεί σε καμία από τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Ο Ν. Ταχιάος είναι από τα κομματικά στελέχη που η κυβέρνηση τοποθετεί στην κεφαλή δημοσίου οργανισμού καθώς αποτελεί παλιό μέλος της δεξιάς παράταξης.

Στη κεφαλή του ΟΣΕ, το δημοσίευμα της «Καθημερινής» παρουσιάζει ως πιθανότερο πρόσωπο τον Κώστα Σπηλιόπουλο, πρώην βουλευτή Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όπως αναφέρει το δημοσίευμα είχε εμμέσως καλέσει τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν τον υποψήφιο της Ν.Δ. Νεκτάριο Φαρμάκη στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών. Στην ΕΡΓΟΣΕ επικρατέστερα είναι τα ονόματα  του Χρόνη Ακριτίδη, μέλους του ΤΕΕ και υποψηφίου βουλευτή Κοζάνης με τη Ν.Δ. ως προέδρου και του Χρήστου Βίνη, πολιτικού μηχανικού και μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, ως διευθύνοντα συμβούλου.

Στις καίριες θέσεις της Εγνατίας οδού θα τοποθετηθούν ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος ως πρόεδρος και ο Κώστας Κουτσούκος ως διευθύνων σύμβουλος. Ο Γ. Κωνσταντόπουλος είναι πρώην βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας και ο Κ. Κουτσούκος  ο οποίος προέρχεται από την ίδια την Εγνατία Α.Ε.