X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Πισώπλατη επίθεση φασιστών σε μέλος του ΚΚΕ στον Γέρακα

Φασιστοειδή πραγματοποίησαν επίθεση κατά στελέχους της ΚΝΕ και μέλους του ΚΚΕ το βράδυ της Δευτέρας, 19 Νοεμβρίου, στον Γέρακα. «Σαν τους ποντικούς του επιτέθηκαν πισώπλατα, χτυπώντας τον στο κεφάλι με αντικείμενο, την ώρα που γυρνούσε από τη δουλειά σπίτι του» καταγγέλλει Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές απειλές.
|

Ο Άγγελος Μπαλτάς, που ήδη δεχόταν απειλές στο χώρο εργασίας του και τηλεφωνικά, χτυπήθηκε στο κεφάλι με αντικείμενο και στη συνέχει οι θρασύδειλοι χάθηκαν στο σκοτάδι. 

Όπως αναφέρει η katiousa.gr, η Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων και Λαυρεωτικής εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας αύριο στις 19.00 σε συγκέντρωση καταδίκης των φασιστοειδών στην κεντρική πλατεία του Γέρακα:

«Σαν τους ποντικούς του επιτέθηκαν πισώπλατα, χτυπώντας τον στο κεφάλι με αντικείμενο, την ώρα που γυρνούσε από τη δουλειά σπίτι του.

Η επίθεση έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς απειλών που είχε δεχθεί ο σύντροφος, τόσο στη δουλειά του όσο και τηλεφωνικά. Η επίθεση δεν είναι άσχετη από τη δράση φασιστικών ομάδων, που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, με αφορμή τα γεγονότα που έχουν γίνει στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα.

Τέτοιοι ήταν και είναι οι φασίστες, ως γνήσιοι άνθρωποι της νύχτας χτυπάνε στο σκοτάδι, νομίζοντας πως θα κρυφτούν.

Τους ενοχλεί η παρέμβαση του Κόμματος στους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής. Γελιούνται αν νομίζουν ότι με τέτοιες δράσεις θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ διδάσκουν ότι δεν μας λυγίζουν τέτοιες πρακτικές, αντίθετα μας δυναμώνουν. Θα μας βρουν μπροστά τους. Ας το καταλάβουν καλά. Η εργατική τάξη, ο λαός, θα τους απομονώσει και θα τους βάλει βαθιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Καλούμε σε συγκέντρωση και καταδίκη της φασιστικής δράσης στην περιοχή, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία του Γέρακα, στις 19.00.

Είναι η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Την επίθεση καταδίκασε και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου σημειώνοντας πως:

Έχουν στοχοποιήσει το συγκεκριμένο νέο γιατί η δράση του είναι ενάντια στην αδικία, την εκμετάλλευση, το ρατσισμό. Γιατί ο σύντροφος Άγγελος Μπαλτάς είναι μέλος του ΚΚΕ και στέλεχος της ΚΝΕ και η δράση του στην περιοχή τους δημιουργεί προβλήματα στο να χύνουν το ρατσιστικό δηλητήριο μέσα στη νεολαία. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, να καταδικάσουν και να απομονώσουν αυτή τη δράση των φασιστών. Έχουν χρέος απέναντι στα παιδιά τους να κόψουν το κεφάλι στο ναζισμό. Αυτό μπορεί και θα πράξει το εργατικό-λαϊκό κίνημα.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις