Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος και ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ και ειδικό απεσταλμένο για θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής Dr. Sultan Ahmed Al Jaber, ζητήθηκε αναλυτική ενημέρωση για τα δύο συγκεκριμένα θέματα, δηλαδή τις αποκρατικοποιήσεις και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Από την πλευρά του, ο κ. Μανιάτης παρουσίασε τις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων που έχουν τεθεί σε κίνηση για ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ και ΔΕΗ, καθώς και τους διαγωνισμούς που έχουν προκηρυχθεί για σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης αλλά και για τα τρία «οικόπεδα» στον Πατραϊκό Κόλπο, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εξετάστηκαν επίσης οι προοπτικές συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τομέας στον οποίο τα ΗΑΕ δραστηριοποιούνται έντονα με επενδύσεις σε πολλές χώρες του κόσμου, αλλά και με το πρόγραμμα Masdar City, μια «πράσινη» πόλη που φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο διατηρήσιμης αστικής ανάπτυξης.