Για πιθανή συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Παλαιστίνης, Μαχμούτ Αμπάς και του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έκανε λόγο ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στην Ρωσία Αμπντέλ Χαφίζ Νοφάλ. Συγκεκριμένα, οι δύο ηγέτες έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στις 15 Ιουλίου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.
 
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της παλαιστινιακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Ζιμπρίλ Ραζούντ, δήλωσε ότι ο Αμπάς θα αποδεχθεί την πρόσκληση για τον ποδοσφαιρικό αγώνα, ενώ πηγή του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού ανέφερε στο ίδιο μέσο ότι ο Νετανιάχου θα εξετάσει την επίσκεψη. «Η πρόσκληση προήλθε από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η πιθανότητα αυτή ζυγίζεται», ανέφερε η πηγή.
 
«Ο Αμπάς δεν είναι αντίθετος να συναντήσει τον Νετανιάχου στην Μόσχα. Το είχε δηλώσει πριν από δύο χρόνια», δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής.
 
Υπενθυμίζεται ότι τεταμένο είναι το κλίμα ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, καθώς οι ισραηλινές αρχές έχουν σκοτώσει περισσότερους από 127 Παλαιστίνιους, οι οποίοι διαδηλώνουν από τις 30 Μαρτίου στη Λωρίδα της Γάζας, απαιτώντας να τους εξασφαλιστεί το δικαίωμα της επιστροφής στη γη τους. Στις 14 Μαΐου, τουλάχιστον 52 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά, στο πλαίσιο και διαδηλώσεων κατά της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.