Όπως μεταδίδει το vima.gr, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος συμφώνησαν στο πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο και και ο κ. Αβραμόπουλος θα τεθεί στην κρίση του Σώματος πιθανότατα την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, οπότε και θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία στην οποία απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι.
 
Η απόφαση των δυο κυβερνητικών εταίρων για κεντροδεξιό πρόεδρο δημιουργεί μείζον θέμα και στη ΝΔ, στην ΚΟ της οποίας επικρατεί διχασμός για τη στάση που πρέπει να τηρήσει το κόμμα.

Η πρόταση για Καραμανλή, αν και συζητήθηκε σοβαρά ως ενδεχόμενο και δεν ήταν ένα παιχνίδι εντυπώσεων φαίνεται να είναι πλέον εκτός πλάνου, εξάλλου θα συσπείρωνε μεν τη ΝΔ αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα ψηφιζόταν από το ΠΑΣΟΚ ή και το Ποτάμι καθώς στον πρώην πρωθυπουργό οι δυνάμεις αυτές χρεώνουν ευθύνες για την κρίση. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός θέλει να εκλέξει ΠτΔ με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία, πάνω από 200 ψήφους.

Όπως μεταδίδει το pontiki.gr, σχετική κινητικότητα παρατηρείται και στο εσωτερικό της ΝΔ καθώς εκδηλώνονται πιέσεις προς τον Σαμαρά να στηριχθεί μια πιθανή υποψηφιότητα Αβραμόπουλου. Μάλιστα, χτες σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε η ΝΔ να προλάβει τον Τσίπρα και να είναι αυτή που πρώτη θα προτείνει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για Πρόεδρο.

Εφόσον προχωρήσει η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ορίσει διάδοχο στην Κομισιόν, με αυτό του Γ. Μηλιού να ακούγεται εντονότερα.