Σύμφωνα με τον Guardian, η ψεύτικη πρεσβεία στεγαζόταν σε ένα υποβαθμισμένο, ροζ διώροφο κτίριο, με μία κυματοειδή στέγη και μία αμερικανική σημαία υψωμένη απ' έξω. Εντός του δέσποζε σε κεντρικό σημείο το πορτρέτο του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
 
Όπως ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «για τη λειτουργία του δεν ήταν υπεύθυνη η αμερικανική κυβέρνηση, αλλά δύο δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος. Ένα εκ της Τουρκίας και ένα από την Γκάνα. Από κοινού μαζί με έναν Γκανέζο δικηγόρο ειδικευμένο σε θέματα μετανάστευσης και ποινικού δικαίου, πλήρωναν αδρά διεφθαρμένους αξιωματούχους της αφρικανικής χώρας, με σκοπό να «κοιτάζουν αλλού», ώστε να εξασφαλίζονται παράνομα, αυθεντικά έγγραφα.
 
Τούρκοι πολίτες που μιλούσαν αγγλικά και ολλανδικά, εμφανίζονταν ως προξενικοί υπάλληλοι και στελέχωναν την πρεσβεία. Εξάλλου, σύμφωνα με το αμερικανικό ΥΠΕΞ, κατά τις έρευνες αποκαλύφθηκε ακόμα μία ψεύτικη ολλανδική πρεσβεία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η «πρεσβεία» ήταν ανοικτή για τρία πρωινά την εβδομάδα, και δεν δεχόταν ανώνυμες επισκέψεις. Αντιθέτως, τα «ραντεβού» έκλειναν με πελάτες από όλη τη Δυτική Αφρική έως την Άκκρα της Γκάνας κλείνοντάς τους δωμάτις σε κοντινά ξενοδοχεία, ενώ διαφημίζονταν σε πινακίδες στην Γκάνα, το Τόγκο και την Ακτή Ελεφαντοστού.

 
Η ψεύτικη πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδιδε πλαστές αλλά νόμιμες θεωρήσεις βίζα, καθώς και πλαστά έγγραφα ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένων πιστοποιητικών γεννήσεως, με κόστος 6.000 δολάρια η καθεμία.
 
Σημειώνεται πως, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιδρομών που οδήγησε σε σειρά συλλήψεων, κατασχέθηκαν επίσης πλαστά και αυθεντικά έγγραφα βίζα από την Ινδία, τη Νότια Αφρική και τη ζώνη Σένγκεν, καθώς και 150 διαβατήρια από 10 διαφορετικές χώρες, μαζί με ένα φορητό υπολογιστή και ένα smartphone