«Την επικινδυνότητα θα την κρίνουν τα δικαστηρια δεν την κρίνει η πολιτική ηγεσία. Πολιτικός κατά την άποψή μου δεν νοείται να λέει “εξαπατήθηκα”» ανέφερε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Παράλληλα, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ υποστήριξε ότι η υπουργός Πολιτισμού «πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό» και ότι ο Πολιτισμός είναι «η βιτρίνα της χώρας», προσθέτοντας ότι «έχει αντικειμενικά την πολιτική ευθύνη».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αν μη τι άλλο κανένας δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι είναι ένας άριστος οικογενειάρχης και πατέρας, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δεχθεί ότι υπάρχει κάποιος στην κυβερνητική δομή να κάνει αυτά τα αίσχη, δεν υπάρχει περίπτωση να γνώριζε, ούτε να φανταστεί κάτι τέτοιο», δήλωσε επίσης η ευρωβουλευτής.

«Η κυρία Μενδώνη όφειλε να παραιτηθεί. Είναι πολιτική προϊστάμενη, ο θεσμικός ρόλος ανήκει στην κ. Μενδώνη, στην υπουργό Πολιτισμού. Δε λέω ότι ήξερε αλλά έχει την πολιτική ευθύνη. Να παραιτηθεί από τη στιγμή που είτε ξεγελάστηκε, είτε εξαπατήθηκε – αυτά που τέλος πάντων δεν τα ενστερνίζομαι, είναι η άποψη της είμαι υποχρεωμένη να την ακούσω και να την σεβαστώ. Από την άλλη, εκείνη είναι η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και μην ξεχνάμε ότι για την Ελλάδα ο Πολιτισμός είναι η βιτρίνα της χώρας» είπε.

«Δεν θα την ελέγξω εγώ ή ο οποιοσδήποτε αν είχε εξετάσει σε βάθος το παρελθόν του κ. Λιγνάδη. Φήμες ακούγονταν αλλά εδώ που τα λέμε αν δεν έχεις αποδείξεις δεν μπορείς κάποιον άνθρωπο να τον κατηγορήσεις» κατέληξε.