Λίγο μετά τις 13.00 ένταση σημειώθηκε στο Σύνταγμα, όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να εμποδίσουν στη Βασ. Γεωργίου διαδηλωτές που κατευθύνονταν προς τη Βουλή. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών, ενώ άγνωστοι εκτόξευσαν εναντίον τους μολότοφ. Περιορισμένη χρήση χημικών έγινε λίγο αργότερα και στην οδό Ερμού, ενώ πριν λίγη ώρα το ΕΚΑΒ παρέλαβε τρεις τραυματίες από την πλατεία Συντάγματος.
 
Γ. Παναγόπουλος: Αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς
 
«Αυτή την ώρα, οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών στο Βουκουρέστι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς», δήλωσε με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, προσθέτοντας ότι οι λαοί της Ευρώπης στενάζουν με πρώτο τον ελληνικό λαό, που οι πολιτικές τους «άδικες, άνισες, αναποτελεσματικές, μας έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».
 
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επανέλαβε ότι όλα τα βάρη έχουν πέσει πάνω στους μισθωτούς και τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ αυτοί που ευθύνονται βρίσκονται στο απυρόβλητο. «Πλουτίζουν και πίνουν στην υγειά των κορόιδων», συμπλήρωσε και προανήγγειλε τέλος πανευρωπαϊκή κινητοποίηση για τις 14 Νοεμβρίου.
 
Δριμύ κατηγορώ σε βάρος των κυβερνώντων για την πορεία της χώρας, εξαπέλυσε νωρίτερα και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Ν. Κιουτσούκης. «Κατάφεραν το ακατόρθωτο, να μην ευημερούν ούτε οι άνθρωποι, ούτε οι αριθμοί», όμως τα όρια ανοχής και αντοχής του λαού έχουν ξεπεραστεί προ πολλού, παρατήρησε μεταξύ άλλων.
 
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η συμμετοχή των εργαζομένων στη γενική απεργία, ήταν μαζική. Στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης έστειλαν όλες σχεδόν οι ευρωπαϊκές συνομοσπονδίες εργαζομένων, ενώ, όπως τονίζει η ΓΣΕΕ, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Βαλλονίας-Βρυξελλών Βελγίου.
 
Η ΓΣΕΕ διαμηνύει πως θα συνεχίσει και «θα κλιμακώσει τον αγώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη για την ακύρωση των καταστροφικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και στο προσεχές διάστημα σε συνεννόηση και συντονισμό κατ’ αρχήν με τις συνομοσπονδίες του Ευρωπαϊκού Νότου».
 
Χιλιάδες διαδήλωσαν σε Θεσσαλονίκη – Σέρρες
 
Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη κατά των νέων μέτρων με βασικό σύνθημα «φτάνει πια», στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα αρκετά καταστήματα έμειναν κλειστά, καθώς επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυναν η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕΕ.
 
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) οργάνωσαν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το ΕΚΘ και στη συνέχεια έκαναν πορεία, στην οποία προστέθηκαν τα μπλοκ της Πρωτοβουλίας Σωματείων και του αντιεξουσιαστικού χώρου που έκαναν προσυγκέντρωση στην Καμάρα. Το ΠΑΜΕ έκανε ξεχωριστή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους η οποία κατέληξε στην οδό Τσιμισκή.
 
Επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, ιδιοκτήτες ταξί και περιπτέρων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ και με πορεία έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
 
Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έκαναν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και θα προσχωρήσουν σε νέα από τις 8 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
 
Οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε 24ωρη απεργία.
 
Στις Σέρρες περισσότεροι από 3.000 απεργοί ανταποκρίθηκαν στην προγραμματισμένη πορεία των σωματείων τους στο κέντρο της πόλης.
 
Στην ειρηνική πορεία που πραγματοποιήθηκε, με έντονη την παρουσία αστυνομικής δύναμης, συμμετείχαν ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, η ομοσπονδία εμποροβιοτεχνών, δημοτικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ, γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, κοινωνικοί φορείς, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, συμβασιούχοι πυροσβέστες, οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί, περιπτερούχοι, εκπρόσωποι και μέλη της ένωσης εστιατορίων και μέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
 
Κλειστά παραμένουν από το πρωί όλα τα εμπορικά καταστήματα, ταβέρνες και καφε-μπαρ, παραλύοντας την κίνηση στην πόλη των Σερρών.
 
Διαδηλώσεις και στα Χανιά
 
Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκαν και τα Χανιά, με τους εργαζόμενους να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των συνδικάτων και να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά, και στα δύο συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν. Κεντρικό σύνθημα των κινητοποιήσεων ήταν να μην περάσουν τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα, αίτημα το οποίο εκφράστηκε και με τα ψηφίσματα των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις.
 
Το πρώτο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί από το ΠΑΜΕ, στην πλατεία 1866 και ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους των Χανίων.
 
Ακολούθησε το συλλαλητήριο που οργάνωσαν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Χανίων, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Πραγματοποιήθηκε πορεία, η οποία κατέληξε στην πλατεία δικαστηρίων και τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, έξω από τα οποία εργολήπτες δημοσίων έργων είχαν παρατάξει μηχανήματα έργων.
 
Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε το ψήφισμα της κινητοποίησης στον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη.
 
Τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα των Χανίων καθώς και τα καταστήματα της δημοτικής αγοράς ήταν κλειστά, ενώ, κλειστά παρέμειναν και τα φαρμακεία.
 
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επιστημονικοί φορείς, οδηγοί ταξί, ενώ, στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί τα αστικά και τα υπεραστικά λεωφορεία.
 
Αλ. Τσίπρας: Η τρόικα εσωτερικού μάς δουλεύει ψιλό γαζί
 
«Τη στιγμή που η κοινωνία έχει γονατίσει, η τρικομματική κοινοπραξία, η τρόικα εσωτερικού μας δουλεύει ψιλό γαζί» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει θέατρο διαφωνίας πάνω σε μέτρα που ήδη έχουν ψηφίσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, για να δικαιολογήσουν αυτά που έχουν συμφωνήσει με την τρόικα, κυρίως στο πακέτο των 13,5 δισ. που όπως είπε, θα τσακίσει την οικονομία και την κοινωνία.
 
«Οι ίδιοι άνθρωποι, που κρατάνε στα συρτάρια τους τις λίστες των φοροφυγάδων μεγαλοκαταθετών, έχουν το θράσος να φέρουν εκ νέου μέτρα που θα γονατίσουν το λαό και την κοινωνία» τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει ότι η άμμος στην κλεψύδρα τους έχει αρχίσει να αδειάζει.
 
Αλ. Παπαρήγα: Ο λαός να τραβήξει το δρόμο της ρήξης
 
«Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία και να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την Ε.Ε., της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», δήλωσε η γενική γραμματάς της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία βρέθηκε στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ.