Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ ζήτησε από τον Π.Κουρουμπλή να μην μετακυλύει στους ναυτικούς τις ευθύνες και «την αδυναμία του ιδίου και της  κυβέρνησης του να επιλύσουν τα καυτά προβλήματα του κλάδου».
 
Υποστήριξε ακόμη ότι στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την Δευτέρα ο κ. Κουρουμπλής «όχι μόνον δεν δεσμεύτηκε» αλλά «απλά δήλωσε, χωρίς τίποτε συγκεκριμένο, ότι δεν πρόκειται να γίνει εξίσωση με τους εργαζομένους της στεριάς, παραδεχόμενος όμως, ότι, δυστυχώς, η τελική  απόφαση  και  έγκριση  ανήκει  στην  τρόικα και στους θεσμούς, οι οποίοι και  έχουν τον πρώτο  και τελευταίο λόγο».
 

«Οι μόνοι οι οποίοι δεν φταίνε για την ταλαιπωρία που υφίσταται το  επιβατικό κοινό και τα νησιά είναι οι ναυτεργάτες»

 
«Πώς λοιπόν βγάζει το  συμπέρασμα ο  κ. υπουργός ότι ύστερα από την δήθεν  δέσμευση του  για το φορολογικό, για το οποίο και δεν είναι καν ο ίδιος αρμόδιος υπουργός, έχουν εκλείψει οι λόγοι της  απεργίας μας;», διερωτάται η ΠΝΟ και τόνισε ότι ο αγώνας της «δεν πρόκειται να καμφθεί  από οποιαδήποτε υπονομευτική προσπάθεια, από όπου και αν προέρχεται».
 

Π.Κουρουμπλής: Αυτή η απεργία δεν έχει νόημα να συνεχίζεται

 
Από πλευράς του, ο Π.Κουρουμπλής τόνισε την ανάγκη «να επικρατήσει η λογική» και να σταματήσει η απεργία της ΠΝΟ και μαζί «η ταλαιπωρία των πολιτών και των αγροτών στην Κρήτη», μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
 
Επίσης, ανέφερε πως «αυτή η απεργία δεν έχει νόημα να συνεχίζεται, εκτός αν υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες» και εξήγησε ότι «αν διαβάσετε την ανακοίνωση της ΠΝΟ στις 29 Νοεμβρίου μιλάει για εξομοίωση της φορολογίας των ναυτικών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Τα κατώτερα πληρώματα των ναυτικών έχουν ένα ειδικό καθεστώς φορολόγησης 10% και τα ανώτερα ένα 15% και ο φόβος ήταν ότι θα εξομοιωθεί, θα γίνει 45%. Από την πρώτη στιγμή τους διαβεβαίωσα ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Απετράπη αυτό και περιορίστηκε η πρόταση (των θεσμών) σε 3%, δηλαδή το 10% να γίνει 13% και το 15% να γίνει 18%. Εμείς δηλώσαμε στην ΠΝΟ, στη χθεσινή συνάντηση, ότι ούτε αυτό η κυβέρνηση το δέχεται και επιχειρεί να το αποσύρει από το τραπέζι και να το αντικαταστήσει με άλλο ισοδύναμο μέτρο. Αυτό, όμως, θα πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση. Σε ό,τι αφορά στο 3% δηλαδή, διότι η εξομοίωση έχει βγει τελείως από το τραπέζι».
 
Σημειώνεται ότι μετά την συνάντηση του Π.Κουρουμπλή με την ΠΝΟ αποφασίστηκε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία, που ξεκινά την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 06.00 το πρωί και λήγει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 06:00 το πρωί.