Ποιήματα κι εγκλήματα

Οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων με αναφορές στον κινηματογράφο, το θέατρο και τα ρεμπέτικα, από Πέμπτη 7/2/2013 έως Τετάρτη 13/2/2013 στο art bar «Poems & Crimes».
|

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013, 8.30 μ.μ.:
Κύκλος εκδηλώσεων «Ποιητές στη σκιά», σε συνεργασία με το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ: «Αμαλία Τσακνιά». Οι ποιήτριες Έλσα Κορνέτη και Ελένη Τζατζιμάκη θα μιλήσουν για το έργο της Αμαλίας Τσακνιά (1932-1984), ενώ η ηθοποιός Δέσποινα Σεραφείδου θα διαβάσει ποιήματα. Την επιμέλεια του κύκλου έχει ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας, ενώ τη ραδιοφωνική επιμέλεια ο Κώστας Φασουλάς.

 
Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013, 8.30 μ.μ.:
Παρουσίαση του μυθιστορήματος Χιονίζει της Λίζας Διονυσιάδου από τον συγγραφέα Πάνο Σταθόγιαννη, ο οποίος θα μιλήσει για τη «νοσταλγική μνήμη» και τις «χαρακιές στην ψυχή» του μυθιστορήματος. Ο Σταύρος Παντέρμαλης θα ντύσει μουσικά τη βραδιά με την κιθάρα του.
 
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, 7.30 μ.μ.:
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής Θούλη του Κώστα Παπαποστόλου, από τον συγγραφέα Χρήστο Μπουλώτη. Ποιήματα θα διαβάσουν η συγγραφέας Γιάννα Τόμπρου και ο ίδιος ο ποιητής, ενώ θα ακολουθήσει βραδιά με ρεμπέτικα τραγούδια.
 
Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013, 8.30 μ.μ.:
Κύκλος ομιλιών για το θέατρο από τον Πέτρο Μάρκαρη, κάθε δεύτερη Δευτέρα, με τίτλο «Από τη Σιωπή στο Διάλογο». Ο βασικός θεματικός άξονας των ομιλιών είναι οι ίδιοι οι δραματουργοί, καθώς και η συγκριτική ανάλυση των αρχετυπικών χαρακτήρων μέσα στην ιστορία του θεάτρου. Θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό. Είσοδος ελεύθερη.
 
Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, 8.30 μ.μ.:
Αφιέρωμα στον Ντίνο Κατσουρίδη. Σε συνέχεια των εκδηλώσεων για τον μεγάλο άνθρωπο του σινεμά, παρουσιάζεται το ντοκιμαντέρ «Ντίνος Κατσουρίδης. Μια ζωή σαν σινεμά» της Ισαβέλλας Μαυράκη, η οποία θα προλογίσει και τη βραδιά.
———————–

Αγίας Ειρήνης 17, Αθήνα
τηλ.: 210 3228839 | email: [email protected]
www.gavrielidesbooks.gr


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις