Δεκαπενθήμερο αποκλεισμό του βουλευτή της ΧΑ Γιάννη Λαγού από τις συνεδριάσεις και περικοπή της βουλευτικής του αποζημίωσης εισηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Δεοντολογίας μετά την επίθεση στον Νίκο Ξυδάκη και τις ύβρεις κατά βουλευτών.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Λαγός είχε προκαλέσει σοβαρό επεισόδιο, όταν επιτέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τους προδότες για τη στάση τους στο όνομα της ΠΓΔΜ, τη σύλληψη των Ελλήνων αξιωματικών στον Έβρο και το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό.
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, που ήταν έξω από την Ολομέλεια, όταν μπήκε ξανά στην αίθουσα, άκουσε τα λεγόμενα του Γιάννη Λαγού που χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προδότες και πουλημένους, ενώ είπε ότι «θα το πληρώσουν» για την απόφαση να επιβληθούν κυρώσεις στα μέλη της Χ.Α.
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, του είπε ότι «αφού αρνείσαι τη δημοκρατία, κατέβα από εκεί». Ο Λαγός κινήθηκε εναντίον του Νίκου Ξυδάκη επιθετικά και προς υπεράσπισή του έσπευσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.