Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τον δημοσιογράφο, πρώην πρόεδρο του ΤΣΠΕΑΘ, νυν ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και επικουρικής ασφάλισης υπαλλήλων φαρμακευτικών εργασιών ΤΕΑΥΦΕ, Δημήτρη Καπράνο, καθώς και τον πρώην διευθυντή του νοσοκομείου «Μεταξά» Νίκο Δεσποτόπουλο για υπόθεση δωροδοκίας που σχετίζεται με την επίμαχη αγορά ομολόγου από το ταμείο των δημοσιογράφων.
 
Η κρίση των εφετών για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά την αγοραπωλησία του δομημένου ομολόγου, που είχε εκδοθεί το 2006 και χαρακτηρίστηκε «σκάνδαλο» είναι ότι τελικώς τα ταμεία που αγόρασαν τους επίδικους τίτλους δεν υπέστησαν ζημιά και δεν απειλήθηκε ζημιά από τις πράξεις που έγιναν.
 
Με αυτό το σκεπτικό αθωώθηκαν από τις βασικές κατηγορίες τον πρώην πρόεδρο του ΤΣΠΕΑΘ, Δημήτρη Καπράνο, καθώς και όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, πρώην στελέχη του ΤΕΑΦΥΕ και στελέχη των χρηματιστηριακών εταιριών που ενεπλάκησαν στις αγοραπωλησίες, Γιώργο Παπαμαρκάκη, Δ. Παστελάκο, Ζωή Μπασπανέλου, Κ. Κυριακόπουλο, Ζωή Συράκη, Ε. Γανουτζή, και Γερ. Κονιδάρη.
 
«Με την σημερινή απόφαση που δέχεται ότι δεν υπάρχει ζημία στο Ταμείο, πέφτει ένας ακόμα μύθος των σκανδάλων που οδήγησαν στην ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή» δήλωσε μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο Καπράνος.