Συγκεκριμένα, τα άτομα που συνελήφθησαν είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης (Τάκης) Μουσάς και ο δημοσιογράφος που εκδίδει την ηλεκτρονική εφημερίδα Σοφοκλέους In και τη free press εφημερίδα Free Money, Χρήστος Φράγκου.
 
Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας ώστε να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην πολύκροτη αυτή υπόθεση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης έφθανε μέχρι και 500.000 ευρώ το μήνα.
 
Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε τον Μάιο του 2015, μετά από καταγγελία γυναίκας, που ήταν επιτελικό στέλεχος δημόσιας επιχείρησης και η οποία είπε σε αστυνομικούς ότι οι δράστες τής ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα και πως έφθασαν μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές και κατά της οικογένειάς της, εάν δεν έπαιρναν όσα ζητούσαν.
 
Καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταγράψει αποκαλυπτικές συνομιλίες μεταξύ των φερόμενων ως εκβιαστών και των θυμάτων τους.
 

Μαυρίκος: Αρνείται κάθε εμπλοκή σε υποθέσεις εκβίασης

Δεν δικαιολογείται η σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου. 
 
Στη συνέχεια, ο ίδιος αρνήθηκε το υλικό καταγεγραμμένων συνομιλιών που περιλαμβάνεται στη δικογραφία κάνοντας λόγο για «συνομιλίες μού θυμίζουν περισσότερο σενάριο».
 
Ο συνήγορος του εκδότη μίλησε για «ερμηνεία συνομιλιών που καταγράφονται αποσπασματικά» και συμπλήρωσε ότι ο εντολέας του φέρεται μέλος εγκληματικής οργάνωσης «που απαρτίζεται από τρεις εκ των οποίων τον έναν δεν τον γνωρίζει».
 
Απέδωσε επίσης την όλη εμπλοκή του εκδότη σε «προσπάθεια κάποιων που έχουν θιγεί από δημοσιεύματα, να τον μετατρέψουν σε εκβιαστή ενώ είναι μάχιμος δημοσιογράφος που ασχολείται με πολιτική, κοινωνία και αθλητικά».
 
Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάζεται σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν να λογοδοτήσουν οι τρεις κατηγορούμενοι.