Λιγότερο από ένας μήνας έχει περάσει απ’ όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, καταδίκασε την Ελένη Ζαρούλια σε εξαετή κάθειρξη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», σε βάρος της εκκρεμεί άλλη μία ποινική δίωξη.

Πιο συγκεκριμένα, ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, ασκήθηκε στη σύζυγο του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης για τα αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και για ψευδή υπεύθυνη δήλωση. Η συγκεκριμένη δίωξη αφορά την προσπάθειά της να διοριστεί ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή δηλώνοντας μάλιστα στην αίτησή της ότι δεν διώκεται για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημελληματικού χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά η Ελένη Ζαρούλια είχε διοριστεί ως μετακλητή υπάλληλος στις 2 Οκτωβρίου, 5 ημέρες πριν το δικαστήριο αποφανθεί ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση.

Ωστόσο μετά τις σφοδρές αντιδράσεις η απόφαση ανακλήθηκε. Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, επέβαλε στη Ε. Ζαρούλια, ποινή κάθειρξης 6 ετών με αναστολή έως την έφεση και εγγυοδοσία 20.000€ για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Παράλληλα της έχουν επιβληθεί και οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα.