Έχουν ήδη βρεθεί οι πηγές από όπου θα αντληθούν οι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας, σύμφωνα με πληροφορίες. Η τρόικα πιέζει προκειμένου να έχουν ετοιμαστεί στα τέλη Ιουλίου οι κατάλογοι με τα ονόματα των 12.500 υπαλλήλων που θα μετακινηθούν, ώστε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
 
Εκτός από τις μετατατάξεις εκπαιδευτικών και υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ, σε διαθεσιμότητα, ώστε να μετακινηθούν στη συνέχεια, αναμένεται να τεθούν 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 1.500 από τη γενική κυβέρνηση. Η διαθεσιμότητα θα μειωθεί σε 6-9 μήνες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, όποιος υπάλληλος δεν έχει μετακινηθεί θα απολυθεί.
 
Αναφορικά με τη «δεξαμενή» από την οποία θα προέλθουν οι υπόλοιποι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να μετακινηθούν μέχρι τα τέλη 2013, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο με 2.741 εσωτερικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων.
 
Οι απολύσεις 
 
Οι 15.000 απολύσεις που ζητεί η τρόικα μέχρι τα τέλη του 2014 θα προέλθουν από όσους δεν θα επαναπροσληφθούν στο νέο σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και από όσους εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, κυρίως στους δήμους και δευτερευόντως στο υπουργείο Πολιτισμού. 
 
Πρόκειται για 3.500 άτομα, που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και πλέον εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα.
 
Για να διευθετηθεί το θέμα, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ώστε να υπάρξει παρέμβαση στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση θα καθορίζει αυστηρά τον χρόνο κατά τον οποίο μπορεί κάποιος να εργάζεται με ασφαλιστικά μέτρα. Στη συνέχεια θα αποχωρεί από την εργασία του, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία. 
 
Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης είχε προτείνει να περιοριστεί το διάστημα παραμονής σε εργασία με ασφαλιστικά μέτρα στους 9 μήνες.
 
Οι μετακινήσεις στην ΕΛ.ΑΣ
 
Αναφορικά με τη Δημοτική Αστυνομία, στην κατάργηση της οποίας αντιδρούν η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΚΕΔΕ, οι περίπου 3.500 υπάλληλοι σχεδιάζεται να μετακινηθούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για να συνδράμουν στην καταπολέμηση του παραεμπορίου, στον έλεγχο των καταστημάτων, στην επίδοση εγγράφων και στη ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας. 
 
Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η μετάταξη των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας αποσκοπεί στην ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού.
Νωρίτερα, η ΠΟΕ- ΟΤΑ είχε προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πενταμελής επιτροπή ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό. Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη τη δεδομένη στιγμή ήταν αρνητική, αλλά τους κάλεσε να συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Η τρόικα είδε Στουρνάρα και Προβόπουλο
 
Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου, με τους επικεφαλής της τρόικας, που είχε ως κύριο αντικείμενο την πορεία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Σημειώνεται ότι κοινοτικός παράγοντας που μετέχει στις διαπραγματεύσεις, θέλησε να καλλιεργήσει θετικό κλίμα για την πορεία τους, καθώς απάντησε καταφατικά όταν ερωτήθηκε εάν οι συζητήσεις με την κυβέρνηση ολοκληρώνονται.

Παρασκευή απόγευμα ή πρωί Σαββάτου η νέα συνάντηση τρόικας – Μητσοτάκη…

Το απόγευμα ή αύριο νωρίς το πρωί θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη εάν στην επόμενη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο υπουργός Εσωτερικών.
 
…αλλά πάντως αφού πρώτα η τρόικα ξανασυναντηθεί με τον Στουρνάρα
 
Στο υπουργείο Οικονομικών θα μεταβούν σήμερα στις 17:00 οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας για συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα ενώ η κυβέρνηση κάνει “αγώνα δρόμου” προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες για την τελική επίτευξη συμφωνίας.
Άγνωστο παραμένει εάν πριν από την συνάντηση θα έχει κλείσει το θέμα του Δημοσίου αλλά σύμφωνα με πληφορορίες, η εκ νέου επαφή των δανειστών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ακολουθήσει αυτής με τον υπουργό των Οικονομικών ενώ είναι ανοιχτό η συνάντηση τρόικα – Μητσοτάκη να διεξαχθεί στο υπουργείο Οικονομικών.
 
Στόχος των δυο πλευρών είναι να κλείσει σήμερα η συμφωνία προκειμένου να ξεκινήσουν να γράφονται τα κείμενα, τόσο της προσωρινής έκθεσης της τρόικα που θα μεταφερθεί στο Eurogroup ώστε να εγκριθεί η δόση όσο και του πολυνομοσχεδίου – σκούπα που πρέπει να κατατεθεί στην Βουλή την Δευτέρα με όλα τα προαπαιτούμενα.
 
Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που μετέχει στις διαπραγματεύσεις ρωτήθηκε για το εάν θα ολοκληρωθεί σήμερα η συμφωνία και απάντησε θετικά ενώ στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η εκτίμηση του Β. Σόιμπλε ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο της επιτυχίας.
 
Προηγήθηκε συνάντηση του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα παρουσία του Διοικητη της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, με επίκεντρο την ανακεφαλαιοποίηση των τράπεζων και ειδικότερα τα κεφάλαια που πρέπει να συγκεντρωθούν για τις μικρότερες τράπεζες και όχι τις τέσσερις συστημικές. Συζητήθηκε επίσης η μνημονιακή υποχρέωση της χώρας για πωλητήριο σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Proton Bank που πρέπει να έχει επιτευχθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου.
 
Το μεσημέρι θα ακολουθήσει συνάντηση στις 15:30 του Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό Υποδομών, Μιχαλη Χρυσοχοίδη για το θέμα της Εγνατίας Οδου και αν θα χρησιμοποιηθούν κοινοτικά κονδύλια για να ολοκληρωθεί το έργο.