X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Ποιος δε θα σκεφτόταν ότι είμαστε στο Αφγανιστάν ή στο Σουδάν;»

Επίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποίησε κλιμάκιο οκτώ ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/NGL), με τον συνιδρυτή των Podemos, ευρωβουλευτή Μιγκέλ Ουρμπάν, να μεταφέρει στο ισπανικό κοινό εικόνες της κατεστραμμένης Μόριας, αλλά και από την νέα δομή του Καρά Τεπέ. «Αυτή η ντροπή εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη!» τονίζει στο μήνυμά του, καταγγέλλοντας τις επικίνδυνες εγκαταστάσεις και τις ελλείψεις σε βασικά αγαθά.
Elias Marcou / SOOC
|

Στη Λέσβο, στην κατεστραμμένη Μόρια και τον νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ βρέθηκε κλιμάκιο ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/NGL) την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο αναμένεται να συναντήσουν αντιπροσωπεία της Frontex και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου στο νησί, καθώς και τοπικούς παράγοντες.

Την Παρασκευή, ο Ισπανός ευρωβουλευτής και συνιδρυτής των Podemos, Μιγκέλ Ουρμπάν, δημοσίευσε σειρά βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό, τόσο από τη Μόρια, όσο και από το Καρά Τεπέ.

Hemos visitado el nuevo campamento de Kara Tepe en Lesbos y solo ha cambiado el color de las tiendas. Sigue faltando agua corriente, baños, doctores, abogados, recursos, espacio. Eso sí, los niños y niñas juegan entre concertinas rodeados de policías. This is Europe. #NoMoreMoria

Gepostet von Miguel Urbán am Freitag, 18. September 2020

«Εδώ βλέπουμε τις επισφαλείς συνθήκες που επικρατούν σχετικά με το νερό. Επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη με το καμπ της ντροπής στη Μόρια. Γιατί δεν ήταν λάθη. Γιατί ήταν μια προαποφασισμένη πολιτική. Αυτό που θέλουν είναι να τσακίσουν αυτούς τους ανθρώπους. Να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Όταν τοποθετούν αυτές τις επικίνδυνες εγκαταστάσεις με τουαλέτες γεμάτες σκατά, χωρίς τρεχούμενο νερό, χωρίς δυνατότητα να καθαριστείς ή να κάνεις μπάνιο. Όλα αυτά έχουν έναν σκοπό: Να μην έρχονται στην Ευρώπη. Εδώ βρίσκεται ο τωρινός κύριος όγκος του καμπ που κατασκευάζεται στη Λέσβο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο βίντεο που δημοσίευσε ο Ισπανός ευρωβουλευτής, καταγγέλλοντας παράλληλα τις fast track διαδικασίες κατασκευής του, που εκτός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των διαμενόντων, συντελούν και περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή.

«Ένα καμπ που ακολουθεί τα βήματα της επικινδυνότητας της Μόριας. Ένα καμπ το οποίο και πάλι θα μεταχειρίζεται τους ανθρώπους αγνοώντας όλα τα δικαιώματά τους. Επιπλέον, χτίζουν ετοιμάζοντας μια περιβαλλοντική καταστροφή ακριβώς στην παραλία, κάτι που καταγγέλλεται από τις οργανώσεις της Λέσβου» προσθέτει ακόμα, για να κλείσει οργισμένα το μήνυμά του.

«Ποιος θα μας έλεγε ότι βρισκόμαστε στην Ευρώπη! Ποιος δε θα μπορούσε να σκεφτεί ότι είμαστε στο Αφγανιστάν ή στο Σουδάν! Αυτή η ντροπή εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη» καταλήγει ο Μ. Ουρμπάν.

Νωρίτερα, είχε δημοσιεύσει ένα ακόμα βίντεο από τη Μόρια, αναφέροντας πως «η φωτιά στη Μόρια δεν ήταν ατύχημα ή μεμονωμένο περιστατικό», κατηγορώντας ευθέως την απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική του «Φρουρίου της Ευρώπης», που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις