“Από σήμερα το πρωί, ο στρατός έχει αναλάβει τον έλεγχο της Αντρα και αποκατέστησε την ασφάλεια στην πόλη”, δήλωσε η πηγή.
Ανάλογες πληροφορίες είχε μεταδώσει νωρίτερα και το τηλεοπτικό κανάλι της Χεζμπολάχ.
 
Όσον αφορά τις συγκρούσεις στην συροτουρκική μεθόριο, οι κουρδικές ένοπλες ομάδες ανέφεραν ότι απώθησαν νέα επίθεση των τζιχαντιστών για την κατάληψη του Αΐν αλ Αράμπ, ή αλλιώς Κομπανί.
 
Σύμφωνε με την κουρδική YPG, οι ένοπλοι της ISIS απωθήθηκαν σε απόσταση περίπου 15 χλμ. από την πόλη.

Εγκαταστάσεις διυλιστηρίων που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, στην ανατολική Συρία, βομβάρδισαν τη νύχτα οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και οι συμμαχικές τους αραβικές χώρες, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Για πρώτη φορά, ο διεθνής συνασπισμός εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης έπληξε εγκαταστάσεις πετρελαίου, με στόχο τη διακοπή της κύριας πηγής χρηματοδότησης των τζιχαντιστών, οι οποίοι πωλούν το πετρέλαιο λαθραία μέσω μεσαζόντων σε γειτονικές χώρες.

Εν τω μεταξύ, στη σύλληψη 450 περίπου ύποπτων τζιχαντιστών κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Συρία, προχώρησαν σήμερα λιβανικές πηγές ασφαλείας, καθώς η χώρα εντείνει τις προσπάθειες να αποτρέψει τους ένοπλους ισλαμιστές να χρησιμοποιούν ως βάση τους την μεθοριακή πόλη Άρσαλ.

 
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο στρατός έχει συλλάβει εκατοντάδες -κυρίως Σύρους- υπόπτους εκεί, τους οποίους κατηγορεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως είναι το Μέτωπο αλ Νούσρα το οποίο μάχεται κατά των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
 
Οι ένοπλοι χρησιμοποιούν την Άρσαλ για να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα ή για να ανασυνταχθούν, ενώ η πόλη φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες σύρους πρόσφυγες.
 
Ο στρατός φέρεται ότι πραγματοποίησε έρευνες αναζητώντας υπόπτους σε έναν καταυλισμό κοντά στη μεθόριο χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
 
Οι ένοπλοι χρησιμοποιούν την Άρσαλ για να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα ή για να ανασυνταχθούν, ενώ η πόλη φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες σύρους πρόσφυγες.