Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης  στον Βόλο για τα 5 χρόνια λειτουργίας της ιστοσελίδας iskra, ο κ. Στρατούλης κάλεσε την κυβέρνηση να μην φέρει το τρίτο μνημόνιο προς ψήφιση στη Βουλή, ενώ παράλληλα τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει ένα μεγάλο μέτωπο υπέρ του ΟΧΙ, από αντιμνημονιακές και αριστερές δυνάμεις της χώρας, τη νεολαία και το λαό.

Ταφόπλακα για τον λαό το μνημόνιο

Η κυβέρνηση «προχώρησε στα συμφωνία για τα προαπαιτούμενα, που θα φέρει ένα τρίτο μνημόνιο, δύο μόλις εβδομάδες μετά το περήφανο ΟΧΙ του λαού και της νεολαίας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, που στην ουσία το μετέτρεψε σε ταπεινωτικό ΝΑΙ», δήλωσε ο Δ. Στρατούλης χαρακτηρίζοντας τραγική την πράξη αυτή της κυβέρνησης. Παράλληλα, υπογράμμισε πως το τρίτο μνημόνιο «θα είναι πολιτική ταφόπετρα όχι μόνο για την κυβέρνηση, το ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά, αλλά κυρίως για το λαό»

Η κυβέρνηση δεν είχε έτοιμη εναλλακτική λύση

Όπως ανέφερε, το έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες «τώρα κινδυνεύει άμεσα με κατεδάφιση, αφού η κυβέρνηση αποδέχθηκε με τη συμφωνία των Βρυξελλών αυτό να επανεξεταστεί από την τερατόικα των δανειστών», ενώ αναγνώρισε την κυβέρνηση πως έδωσε μάχη κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, αλλά «το βασικό λάθος της και μάλιστα στρατηγικού χαρακτήρα, ήταν ότι δεν είχε αποδεχτεί και δεν φρόντισε έγκαιρα να έχει έτοιμη και επεξεργασμένη, και να έχει ετοιμάσει  και το λαό να την αποδεχτεί, μια εναλλακτική λύση».

Να μην αδικήσουμε την ιστορία και τους αγώνες μας

Αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει το μνημόνιο, μένοντας πιστός στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Τέλος, τόνισε πως δεν θα πρέπει ο λαός να αποδεχθεί πως το μνημόνιο είναι μονόδρομος.

«Εάν αποδεχτούμε τον ισχυρισμό ότι τα μνημόνια και η λιτότητα είναι μονόδρομος και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση σ ’αυτά, τότε αδικούμε τους εαυτούς μας, την ιστορία μας και τους αγώνες μας. Αναιρούμε τους λόγους ύπαρξης και το ρόλο της αριστεράς και των κοινωνικών αγώνων για τη διεκδίκηση εναλλακτικών λύσεων στο νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.