Την Τετάρτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας έκρινε ένοχους και τους 17 κατηγορούμενους, με βασικούς πρωταγωνιστές τον Θωμά Λιακουνάκο και πρώην στελέχη του ΥΠΕΘΑ, για την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.

Καταδικάστηκαν  σε κάθειρξη 16 ετών με αναστολή οι Θωμάς Λιακουνάκος και Ηλίας Αρκουμανέας, πρώην ιδιοκτήτης και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak, αντίστοιχα. Σε 16 χρόνια με αναστολή καταδικάστηκαν οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργος Κολλίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος. Σε  κάθειρξη 10 ετών με αναστολή, καταδικάστηκαν οι Κάντας (πρώην αναπληρωτής γενικό διευθυντή Εξοπλισμών), Αρβανιτάκης, Βλάχος, Χατζηνάκης, Πετρόπουλος, Αντωνακόπουλος, Δελατόλλας, Κουλούρας, Λεονταρίτης, Ηρακλείδης, Ντούμας, Κλάρας, Πατσιαούρας.

Το δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο υλική ζημία της τάξης των 48.408.000 ευρώ καθώς και χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη στους Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Κολλίρη και Βασιλάκο, ποσού 100.000 ευρώ στον καθένα και 50.000 ευρώ για τους υπόλοιπους. Επέβαλε σε όλους ανεξαιρέτως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Δεν εισακούστηκε η εισαγγελική πρόταση, που ζητούσε την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων, αλλά και στους 17 κατηγορούμενους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά (κατά περίπτωση) του προτέρου εντίμου βίου. Στον Λιακουνάκο αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό η καλή συμπεριφορά που επέδειξε από τη στιγμή που βρέθηκε κατηγορούμενος.