Λίγες μέρες αφού έγινε γνωστό πως η εταιρεία Jumbo ανακοίνωσε το «σπάσιμο» της κυριακάτικης αργίας σε Πρέβεζα και Κατερίνη, κάθε Κυριακή του έτους το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, μετά από σύσκεψη με τη συμμετοχή σωματείων, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και την πραγματοποίηση κινητοποίησης έξω από το κατάστημα του Jumbo.

Σύμφωνα με πληροφορίες του new247.gr, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας jumbo, Απόστολος Βακάκης, χαρακτήρισε επί της ουσίας «πολυτέλεια» την κυριακάτικη αργία και με ειρωνικό ύφος ανέφερε ότι θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο αργίας και για τη Δευτέρα και την Τετάρτη.

Προκήρυξη 24ωρης απεργίας σε κατάστημα Jumbo που σπάει την κυριακάτικη αργία

«Εάν είχαμε την πολυτέλεια, θα πρότεινα να μην δουλεύουμε ούτε τις Δευτέρες, ούτε τις Τετάρτες. Δεν θέλω να πρωτοστατήσω στο να δουλεύουμε τις Κυριακές. Αν η κοινωνία επιλέξει στο όνομα των ανέργων ή στο όνομα των καταναλωτών να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές, θα ακολουθήσουμε δυσάρεστα. Είμαι κατηγορηματικός, πρέπει να διερευνήσουμε μήπως πρέπει να μην δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες».

Υπεραμύνθηκε της απόφασής της αλυσίδας του να λειτουργούν τα καταστήματά της τις Κυριακές, στις τουριστικές περιοχές, και στάθηκε ιδιαίτερα στους εποχικούς υπαλλήλους, το 30% των οποίων διατήρησε τις συμβάσεις τους. Στάθηκε στο ότι η Jumbo ακολούθησε« το ρεύμα» αφού και άλλα καταστήματα στις συγκεκριμένες περιοχές ήταν ανοικτά τις Κυριακές, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην πόλη των Χανίων, και συγκεκριμένα στο καθεστώς λειτουργίας την Κυριακή και τους διαχωρισμούς των επιχειρήσεων που επιτρέπεται να λειτουργούν με χωροταξικά κριτήρια.

Δηλώσεις «ντροπής» από τον ιδιοκτήτη των Jumbo για μισθούς και συντάξεις