Πορείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, εναντίον της εμπλοκής της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά νατοϊκά σχέδια, οργανώνονται σήμερα, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στις 6μμ, ώρα κατά την οποία έρχεται προς επικύρωση στην βουλή η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», που προβλέπει την ενεργητική συμμετοχή της χώρας μας στους δολοφονικούς νατοϊκούς σχεδιασμούς.

Οπως τονίζεται στο σχετικό κάλεσμα, η Συμφωνία δίνει την δυνατότητα στις ΗΠΑ να διατηρούν στρατιωτικές υποδομές εντός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων (Λάρισα, Στεφανοβίκειο και όπου αλλού χρειαστεί), ενοποιεί ουσιαστικά σαν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο τον Ναύσταθμο Κρήτης, με την ναυτική βάση στο Μαράθι, και την αεροπορική βάση στον Μουζουρά, ενώ καταργεί και οποιαδήποτε τυπική υποχρέωση των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα για «αδειοδότηση» συγκεκριμένων στρατιωτικών δραστηριοτήτων (όπως π.χ. λειτουργίες πτήσεων, τηλεπικοινωνίες). Παράλληλα, προβλέπει ανεμπόδιστη πρόσβαση και χρήση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, και πιθανή χρήση της βάσης του Αράξου για εγκατάσταση πυρηνικών, και παρέχει χρήση πολιτικών υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, κλπ) για τις εκάστοτε ανάγκες των νατοϊκών επιθετικών επιχειρήσεων.

Στην Αθήνα, το κάλεσμα είναι για σήμερα Πέμπτη, στις 6μμ, με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, ενώ στη Θεσσαλονίκη η προσυγκέντρωση θα γίνει την ίδια ώρα, στη γωνία Αγ. Σοφίας με Εγνατία.