«Η φύλαξη των ελληνοαλβανικών συνόρων με την παρουσία ένοπλων ιταλικών τμημάτων (για πρώτη φορά από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του ’40) δείχνει την πλήρη απομόνωσή μας στην ΕΕ. Όταν χώρες που δέχονται ισχυρές μεταναστευτικές ροές και ήταν μέχρι πρότινος στο πλευρό της Ελλάδας-όπως η Ιταλία- κρατούν αυτή τη στάση, αποδεικνύεται πόσο παραπλανητικές είναι οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα και πόσο αποτυχημένη η πολιτική του. Η χώρα έχει μπει σε διεθνή καραντίνα και η ευθύνη ανήκει ακέραια στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι.

Νωρίτερα, σε άλλη ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει πως ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης είχε τονίσει την ανάγκη λήψης ταχύτερων αποφάσεων, σημειώνοντας πως επανειλημμένα είχαν υπάρξει προειδοποιήσεις για τα προβλήματα που μπορεί να πυροδοτήσει το χάος στους προσφυγικούς καταυλισμούς. «Προβλήματα που αφορούν την υγεία και την ασφαλή διαβίωση στην Ελλάδα αλλά και προβλήματα που μπορούν να θολώσουν την εικόνα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που έχτισαν και χτίζουν καθημερινά χιλιάδες ανώνυμοι συμπολίτες μας», αναφέρει.

«Από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα έκτοτε, ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει τονίσει την ανάγκη να μη διαχέονται οι ευθύνες ανάμεσα σε “συν-αρμόδιους” και τελικά να χάνονται στους παράδρομους της γραφειοκρατίας. Και, επίσης, να προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι λήψεις αποφάσεων και οι εφαρμογές τους και όχι να μπλοκάρονται από τις ιδεοληψίες ή την απραξία συναρμόδιων».

Κλείνοντας, στην ανακοίνωση τονίζεται πως «η πρόταση για έναν υπερ-υπουργό που θα αναλάβει τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται σε όλα τα πεδία και θα εξουσιοδοτηθεί να τις φέρει σε πέρας βάσει σχεδίου παραμένει επίκαιρη. Ελπίζουμε να μην την υιοθετήσει η Κυβέρνηση, όπως το συνηθίζει, όταν η κατάσταση θα περιγράφεται ως τραγική και επικίνδυνη».