Τα ξένα ΜΜΕ κάνουν για λόγο τουλάχιστον 2.000 αστυνομικούς που ήδη έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά της Πλατείας της Βαστίλης που ελέγχουν από ταυτότητες ατόμων που φορούν κράνη ή κουκούλες μέχρι και τσάντες ή σάκους που τυχόν οι διαδηλωτές φέρουν μαζί τους.

Η σημερινή διαδήλωση αρχικά από την κυβέρνηση είχε απαγορευθεί, ωστόσο κάτω από την πίεση η πολιτική ηγεσία αναγκάστηκε να υποχωρήσει, ορίζοντας πως θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένη διαδρομή μήκους περίπου 1,2 χιλιομέτρων.

Παρά τις συνεχείς όμως κινητοποιήσεις, οι οποίες έχουν συνοδευθεί από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρ. Ολάντ εμφανίζεται ανένδοτος λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να πάρει πίσω το επίμαχο νομοσχέδιο που, σύμφωνα με τον ίδιο και όσους το υπερασπίζονται, επιχειρεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας μέσω της χαλάρωσης των εργασιακών σχέσεων που κάνουν πολύ πιο εύκολη την απόλυση ενός υπαλλήλου.

«Θα οδηγήσουμε αυτό το νομοσχέδιο στη γραμμή τερματισμού» είπε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους καθώς χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους παρά τη ζέστη που επικρατεί.

«Η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών το δηλώνει (ότι αντιτίθεται στη μεταρρύθμιση). Η πλειονότητα των συνδικάτων το δηλώνει και δεν υπάρχει πλειοψηφία υπέρ του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση» επισήμανε από την πλευρά του ο Φιλίπ Μαρτινέ, ηγέτης του συνδικάτου CGT.