Το να μου λέει κάποιος «το είπατε το 2008, 2009, 2010» δεν έχει έννοια υποστηρίζοντας ότι το «σκίσιμο των μνημονίων» δεν υπάρχει πουθενά. 
 
«Είμαστε σε μια διαδικασία που καταργούμε πράγματα, διότι πέρα από τη διαπραγμάτευση, προωθούνται και μια σειρά προγραμματικές μας δεσμεύσεις που δεν θέλω να αναφερθώ τώρα, προς άρση αντίστοιχων μνημονιακών δεσμεύσεων. Προφανώς μπορεί να είπαμε κάποια στιγμή, εγώ δεν το αμφισβητώ αυτό, μπορεί κάποια στιγμή, κάποιοι να μίλησαν για πιο γρήγορους ρυθμούς προώθησης κάποιων πραγμάτων» ανέφερε.
 
Ο κ. Μπαλάφας συνέχισε: «Ότι ήταν στις προγραμματικές μας δηλώσεις, δεν ήταν (σ.σ.: η κατάργηση με ένα νόμο και ένα άρθρο). Ήταν στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης κ.λπ.; Εγώ δεν αμφιβάλω ότι μπορεί κάπου, κάποιος, στην προεκλογική περίοδο, να το είπε, αλλά στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο στις προγραμματικές μας δηλώσεις, τοποθέτηση «μ’ ένα άρθρο και τελειώνουμε», δεν υπάρχει. Λες κάτι προεκλογικά, γίνονται εκλογές, παίρνεις το συγκεκριμένο ποσοστό, κάνεις τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και όχι κάποια άλλη, κάνεις προγραμματικές δηλώσεις. Νομίζω είναι λογικό να κρίνεις μια κυβέρνηση με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις, εκεί είναι το λογικό. Με βάση ποια εντολή ήταν αυτό στο προεκλογικό πρόγραμμα, στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης; Λέγαμε πουθενά «με ένα νομοσχέδιο θα περάσει»; Μπροστά μου το έχω». 
 
Τέλος, μίλησε για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα σχολιάζοντας ότι «αν εγώ ήμουν όχι Τράπεζα της Ελλάδας, σε όποια άλλη θέση, και αποδεικνυόταν ότι ένα τέτοιο έγγραφο, e-mail, έφευγε από το γραφείο μου, εγώ την επόμενη στιγμή θα είχα παραιτηθεί».