Ο Ρεμί Φρες, ένας 21χρονος ακτιβιστής πεθαίνει στη Γαλλία στις 28 Οκτωβρίου 2014 από χειροβομβίδα και η γαλλική κοινωνία κλονίζεται με αποτέλεσμα μια σειρά διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας. Αντίστοιχο περιστατικό έχει να συμβεί στη χώρα από το 1986.
 
Ούτε δύο μήνες μετά ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών αποφασίζει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δε θα μπορούν πλέον να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου είδους χειροβομβίδας.
 
«Επειδή το όπλο αυτό σκότωσε έναν 21χρονο και επειδή αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει ποτέ, αποφάσισα να απαγορεύσω τη χρήση των χειροβομβίδων αυτών στις επιχειρήσεις διατήρησης της τάξης» είπε ο Καζνέβ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
 
Μέτρα λήφθηκαν και για τη ρήξη δακρυγόνων έτσι ώστε να υπάρχει μια προαπαιτούμενη απόσταση μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών.
 
Πίσω στη χώρα μας, αδικαιολόγητη άσκηση βίας με ρήξη δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και ξύλο, χθες στην πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Στην απογευματινή πορεία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι από τη Νομική, το Πολυτεχνείο, την Οδοντιατρική, το Μαθηματικό, το Φυσικό, το Γεωλογικό και άλλες σχολές. Επίσης το ΜΑΣ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ και το ΕΕΚ. Το «παρών» έδωσαν και οι απολυμένοι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Κόκα-Κόλα Τρία Έψιλον.
 
Πέρα από τους διαδηλωτές, ξυλοκοπήθηκε με γκλομπ στο κεφάλι από τις δυνάμεις καταστολής και ένας φωτορεπόρτερ. Την καταγγελία έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Μ. Λώλος και αφορά τον ξυλοδαρμό του φωτορεπόρτερ Γ. Λιάκου. 

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έβγαλε ανακοίνωση αργά το βράδυ της Πέμπτης, αναφέροντας ότι για τα καταγγελλόμενα διετάχθη η διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας και προανάκρισης.
 
Μήπως είναι καιρός μερικά πράγματα να μην ερευνηθούν άλλο αλλά να απαγορευτούν μια για πάντα; 'Η πρέπει να πεθάνει και εδώ κι άλλος κόσμος για να συνειδητοποιήσουμε την άνιση μάχη που λαμβάνει χώρα στους δρόμους κάθε φορά που διεξάγεται πορεία.
Πλησιάζει και η 17 Νοέμβρη μην το ξεχνάμε.