Ολοκληρώθηκε, στην Ολομέλεια της Βουλής, το μεσημέρι της Τετάρτης η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.


ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος στο καθεστώς της κακοδιαχείρισης και της κατασπατάλησης
 

«Η κυβέρνηση τολμά να βάλει τέλος σε ένα φαύλο καθεστώς 60 χρόνων κακοδιαχείρισης, κατασπατάλησης και άρνησης να εφαρμοστεί το κοινοτικό νομοθετικό πλαίσιο» επεσήμανε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Καραναστάσης. «Με αυτό το νομοθετικό πλαίσιο παραδίδουμε ένα νέο, σύγχρονο, λειτουργικό και καθόλα διαφανές σύστημα για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη. Επιλύουμε έτσι τα τεράστια προβλήματα δυσλειτουργίας του ΟΑΣΘ, ο οποίος δεν τηρούσε όλα τα χρόνια τις συμβατικές του υποχρεώσεις και με ευθύνη του ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε.


ΝΔ: Το νομοσχέδιο δημιουργεί νέα προβλήματα
 

«Μνημείο αντιφάσεων» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο εισηγητής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής, διευκρινίζοντας ότι το κόμμα του αναγνωρίζει ότι η λειτουργία του ΟΑΣΘ είναι πολύ προβληματική και χρειάζεται εξορθολογισμό. «Το νομοσχέδιο, όχι μόνο δεν λύνει, αλλά δημιουργεί νέα προβλήματα. Παρουσιάζει σειρά νομικών προβλημάτων ο τρόπος της πρόωρης μονομερούς λήξης της σύμβασης. Έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Θα οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο και θα κοστίσει περισσότερο από ό,τι κοστίζει σήμερα» υποστήριξε ο ίδιος.
 
«Ο τρόπος λειτουργίας του ΟΑΣΘ πρέπει άμεσα και ριζικά να αλλάξει. Πρέπει άμεσα να αποσύρετε το νομοσχέδιο, για να ανοίξει ένας ευρύτερος, ουσιαστικός, σοβαρός διάλογος με κόμματα και φορείς, για να εξευρεθεί μια λύση που θα σέβεται την ευρωπαϊκή νομοθεσία», κατέληξε ο εισηγητής της ΝΔ.