Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι διατάξεις για τους πυρόπληκτους, καθώς και η τροπολογία για τις fast track διαδικασίες αντιμετώπισης των αυθαιρέτων που παρουσίασε η κυβέρνηση το μεσημέρι της Τετάρτης και είχαν κατατεθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις» υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία.
 
Συγκεκριμένα, η τροπολογία για την επιδότηση ανεργίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 ψηφίστηκε ομόφωνα, ενώ η τροπολογία με τα μέτρα οικονομικής στήριξης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα. εκτός από το ΚΚΕ που δήλωσε «παρών».
 
Τέλος, η τροπολογία με τις «επείγουσες ρυθμίσεις για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας», έλαβε την θετική ψήφο όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών». Αξίζει να σημειωθεί πως η Χρυσής Αυγής την καταψήφισε.