Πρεμιέρα του «Show» του Νίκου Μίχου στο Poems and Crimes

Το δεύτερο βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα, Νίκου Μίχου, θα παρουσιάσουν το απόγευμα της Παρασκευής στις 8.30 οι δημοσιογράφοι Ελένη Μπέλλου και Μηνάς Κωνσταντίνου, στην αυλή του Poems and Crimes στο κέντρο της Αθήνας.
|

Δυο χρόνια μετά το «Αλκοόλ», ο Νίκος Μίχος επιστρέφει στα ράφια των βιβλιοπωλείων με το νέο μυθιστόρημα «Show» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.
 
Στη δεύτερη συγγραφική του προσπάθεια, ο συγγραφέας επιχειρεί να αποδομήσει την έτσι κι αλλιώς μετέωρη και επίπλαστη εικόνα που χτίζεται σήμερα στα social media, αλλά και στην «πραγματική» ζωή, όπου ο καταναλωτισμός και η επιδερμικότητα χορεύουν με περίσσιο θράσσος επάνω από τις στιγμές και την ουσιαστική επαφή μεταξύ των ανθρώπων που χάνονται.
 
«Σκοπός του Show δεν είναι να σου αρέσει», όπως αναφέρει ο συγγραφέας. «Σκοπός του είναι να δεις τον εαυτό σου μέσα του». Και πράγματι, οι χαρακτήρες του κινούνται ανάμεσά μας, δίπλα μας, μέσα μας, εγκλωβισμένοι μεταξύ μίας ψηφιακής πραγματικότητας, των ιστοριών που ο καθένας λέει στον εαυτό του και της «ωμής χυδαιότητας της απλότητας» που σήμερα οι περισσότεροι φοβούνται να αντιμετωπίσουν κατάματα.
 

«Ο αχάριστος εγώ, αυτή και τα παπούτσια της στο
κρεβάτι χωρίς έρωτα και μ' ένα πιτόγυρο σε πιάτο.
Ριάλιτι.
 
Τουβλάκια ψυχρά το ένα δίπλα και επάνω στο
άλλο. Αποδεκτά αντικείμενα για να
δημιουργήσουν ένα τοίχο συμπαγή και όμορφο
που θα βλέπουν οι άλλοι και που θα κρύψει εντός
του τα ρευστά και άσχημα μυστικά του εγώ.
Βιτρίνα.
 
 
Πάνω στον τοίχο θα πέφτουν τα φώτα του show
και αυτός θα αστράφτει. Και θα είναι εκεί όταν
κλείσουν τα φώτα για να μη δει κανείς τι
συμβαίνει από πίσω. Να προσφέρει την ασφάλεια
απέναντι στην απόρριψη του σαθρού. Να κρατήσει
μακριά την αυτοπεποίθηση του συνόλου.
Προσωπείο.
 
Και ύστερα, εάν δεν έχουμε πραγματικό σενάριο
να προβάλλουμε στην βιτρίνα, δεν πειράζει. Θα
παίξουμε επανάληψη. Νούμερα θέλουμε.
 
Show. Σκοπός του δεν είναι να σ' αρέσει. Σκοπός
του είναι να δεις τον εαυτό σου μέσα του».

 
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στην αυλή του Poems and Crimes (60μ από το σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι) την Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 20:30. Περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.
 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις