Τα τελευταία 24ωρα ένα σκληρό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας ακόμη και την αντίδραση της υπουργού Παιδείας. Ένας νεαρός εμφανίζεται να ουρλιάζει στην καθηγήτρια της τάξης του, απαιτώντας να του σβήσει μία απουσία.

«Σβήστη, ρε!», φωνάζει ο μαθητής στην καθηγήτρια, ενώ την απειλεί ότι αν δεν την κάνει, «θα σε καταστρέψω ρε, στο τρελοκομείο θα σε στείλω».

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου σχολίασαν το γεγονός καταδικάζοντας το. Μεταξύ αυτών και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία έγραψε ότι διέταξε την διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ δήλωσε πως «περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας. Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας, διερευνάται ήδη αρμοδίως, ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα, εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του. Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου. Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει».

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε το περιστατικό είναι περσινό. Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Κοπτσή, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο μαθητής απεβλήθη, ενώ για το περιστατικό έγιναν όλοι οι απαραίτητοι χειρισμοί από την διεύθυνση του σχολείου.

Καταλήγοντας, ο Α. Κοπτσής τόνισε ότι η περιφερειακή διεύθυνση θα προχωρήσει «σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες» σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.