Με κάποιες ακόμα νομοτεχνικές βελτιώσεις, οι οποίες αναμένεται να «περάσουν» από τη Βουλή τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να θωρακιστεί ο νόμος 4339/15 (νόμος «Παππά»), θα ολοκληρωθεί η διαδικασία διαμόρφωσης της προκήρυξης για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών, υποστήριξε μιλώντας στο left.gr, o Γιώργος Χριστοφορίδης.
 
Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί, οι νομοτεχνικές αυτές βελτιώσεις έχουν σχεδιαστεί σε άριστη συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους του ΕΣΡ και το «πνεύμα» τους απηχεί την κοινή επιδίωξη του υπουργείου και της ανεξάρτητης αρχής να θωρακιστεί νομικά ο σχετικός νόμος.
 
«Ήδη είχαμε άψογη συνεργασία με το ΕΣΡ και κάναμε αποδεκτές τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που μας πρότεινε τον περασμένο Αύγουστο, βελτιώσεις οι οποίες, όπως και οι επικείμενες, είναι τεχνικού χαρακτήρα και επιβεβαιώνουν την ουσία του νόμου: ότι πρέπει το συντομότερο να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και να καταβληθεί τίμημα», σημείωσε ο Γ. Χριστοφορίδης, υποστηρίζοντας αυτό επιβεβαίωσε πρόσφατα και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Κυρανάκης με δηλώσεις του. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Γ. Χριστοφορίδης, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, αναφερόμενος στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και τον νέο διαγωνισμό για τις άδειες, είπε ότι «πρέπει να πληρώσουν ό,τι προβλέπεται από τον νόμο, όπως και όλοι οι πολίτες».

«Ελπίζουμε η ΝΔ, δια της κ. Σπυράκη, να επιβεβαιώσει την άποψη αυτή. Άλλωστε, όσο κι αν φωνάζει περί αντισυνταγματικότητας του νόμου 4339/2015, έχει υπερψηφίσει την πλειονότητα των άρθρων του. Και εφόσον στηρίζει την αδειοδότηση από το ΕΣΡ, της θυμίζουμε ότι το τελευταίο έχει γνωμοδοτήσει τόσο για τη δημοπράτηση επτά τηλεοπτικών αδειών όσο και για το ύψος της τιμς εκκίνησης, η οποία ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ», σχολίασε ο Γ. Χριστοφορίδης.
 

«Πρόθεση και ελπίδα» η αδειοδότηση εντός του έτους


«Πρόθεση και ελπίδα του υπουργείου είναι η αδειοδότηση να ολοκληρωθεί ακόμα και εντός του τρέχοντος έτους. Σημειώνεται ότι μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης, η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα μείνει ανοιχτή για 45 ημέρες και για όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσει η διαδικασία που ορίζει ο νόμος. Ίσως χρειαστούν και 10 ημέρες ακόμη ώστε να εξεταστούν οι όποιες ενστάσεις υπάρξουν» πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι οι καναλάρχες προσέφυγαν κατά των αποφάσεων που καθορίζουν τον αριθμό των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών και την τιμή εκκίνησης. «Το θέμα είναι τι κάνουν τα κόμματα. Πρέπει να τοποθετηθούν, εάν θέλουν να στηρίξουν το Σύνταγμα και τους νόμους» είχε σημειώσει τότε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.