Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκε σε επικείμενες αλλαγές στην Παιδεία, σημειώνοντας ότι από τον Ιούνιο του 2020 θα υπάρξει νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
 
Εκτός από την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε ότι φέτος οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα: τη Γλώσσα-Λογοτεχνία, την Ιστορία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία, ώστε να γίνει ένα βήμα «αποδραματοποίησης των εξετάσεων», για να μη φορτωθούν οι μαθητές με μαθήματα διότι έχουν να ετοιμαστούν και για τις εισαγωγικές εξετάσεις.
 
Αναφερόμενος στις μετεγγραφές των φοιτητών, ο υπουργός Παιδείας είπε πως θα ισχύσουν από το ερχόμενο εξάμηνο, εφόσον το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου ψηφιστούν οι σχετικές τροπολογίες. Οι μετεγγραφές θα γίνουν με οικονομικά κριτήρια και μόνο, καθώς η εκπαίδευση είναι κοινωνικό αγαθό και καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί ένα σπίτι πέρα από το δικό της.
 
Όσον αφορά τις σχολικές εκδρομές, ο Κώστας Γαβρόγλου τόνισε πως δεν απαγορεύεται καμία εκδρομή. Ωστόσο, διευκρίνισε, θα πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση με επίκεντρο πολιτιστικά και εκπαιδευτικά στοιχεία και αναρωτήθηκε γιατί υπάρχουν αντιδράσεςι τώρα, όταν η απόφαση ελήφθη τον Μάρτιο.
 
Τέλος, χαρακτήρισε την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής «πρωτόγνωρο εγχείρημα», με στόχο να υπάρξουν ανάλογα και σε άλλες περιοχές της χώρας. «Η δημιουργία αυτού του Πανεπιστημίου είναι αποτέλεσμα αξιολογήσεων και γίνεται προσπάθεια να εντάξουμε τα καλά τμήματα των ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια. Θα υπάρχουν ενδιαφέρουσες συνέργειες τμημάτων των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια», σημείωσε.